Podijeli objavu

Večer puna emocija koja će vam zasigurno razgaliti dušu, očekuje vas na Dan žena, 08.03.2020. na jednoj od najljepših šibenskih pozornica ljubitelja umjetnosti, u HNK u Šibeniku. Koncert umjetnice baršunastog glasa Paule Jusić, pod nazivom “Snovi od kristala”, bit će još jedan u nizu bajkovitih koncerata ove glazbenice i jednog od najljepših vokala naše glazbene scene. Za klavirom će biti njen suprug, maestro Đelo jr. Jusić, koji svojom virtuoznošću daje poseban naglasak ovoj glazbenoj priči.

Koncert je to na kojem ćete moći uživati u ljubavnim baladama, ali i nekim od bezvremenskih hitova različitih strana svijeta.

Spoj Dalmacije po ocu i Makedonije po majci, iznjedrio je u Paulinom baršunastom glasu južnjačku senzualnost i temperament koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nevjerojatnom lakoćom u interpretaciji, Paula na svoj poseban i vrlo senzualan način može koketirati doslovce sa svim stilovima glazbe. U toj senzualnosti isprepliće se pop glazba, šlager, balade, sevdah, makedoska tradicionalna glazba, francuska šansona, dalmatinska nostalgija i miris mora. Mada je pjevač zabavne glazbe, na svojim koncertima uvijek ostavlja jedan dio da na svoj način dočara i tradicionalnu glazbu s raznih strana svijeta, što joj obzirom na to da pjeva na sedam jezika, i ne predstavlja problem.

“ Pripremila sam jednu vrlo lijepu koncepciju. Jedan dio koncerta bit će moje autorske pjesme s novog i prethodnih albuma i to one za koje znam da je publika vrlo emotivno reagirala, a drugi dio koncerta bit će pun glazbenih poslastica i iznenađenja. Reakcija publike mi je najveća nagrada. Emocija je čudesna samo onda kad je možete s nekim podijeliti. Ja je dijelim sa svojom publikom.”

Paulu često opisuju kao vrlo skromnu i samozatajnu. Nježnu i tihu. Na pitanje zašto je to tako, ona vrlo jednostavno odgovara:
“Za mene glazba nije dokazivanje i nije predrasuda. Glazba se ne sluša i ne gleda, glazba se osjeća. Kad stojim na sceni i pjesmom dotaknem nečiju dušu, znam da sam na pravi način iznijela pjesmu. I to je najveća nagrada.”

Njene interpretacije nikoga ne ostavljaju ravnodušnim; Paula svojom jednostavnošću na sceni oplemenjuje svoju publiku svaki put ponovo. Ona na sve to smiješkom odgovara:
“Ako vam publika vjeruje, ostvarili ste svoj cilj. Možete sve, ali publiku ne možete prevariti. Moja publika i ja se osjećamo i to je najljepše što vam se može dogoditi.”

Vidimo se u HNK Šibenik, 08.03.2020.