Passenger premijerno nastupio u Hrvatskoj: Koncert koji se ne propušta

by tra 16, 2023Izdvojeno, Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Iako utorak nije dan koji je inače tradicionalno rezerviran za koncerte, ovaj put smo napravili iznimku. Na kraju krajeva, nije da svaki dan možete slušati Passengera uživo, i to još u Tvornici kulture u Zagrebu. Možda nam je u srijedu bilo malo teže probuditi se ujutro i nastaviti radni tjedan, ali nema veze – i dalje bismo ponovili.

Passenger nas je sve oduševio sa svojom pjesmom ‘Let her go’ (koja je inače žarila i palila prije deset godina!), ali ovaj fantastičan kantautor je puno više od samo jednog hita. U to smo se uvjerili na njegovom koncertu, koji je trajao oko sat vremena, plus 15 ak minuta bisa. Kad bismo morali izdvojiti jednu stvar koja nam je zasmetala, onda bi to bilo upravo kratko trajanje koncerta.

Ono što svakako moramo pohvaliti jest to što je koncert počeo na vrijeme – u 20 h je nastupao Stu Larsen, njegov dugogodišnji prijatelj, a zatim se u 21 h na pozornicu popeo i Passenger. Iako smo naviknuli na to da na koncertima uvijek bude barem nekoliko ljudi na pozornici, Passenger je samostalno vladao čitavom Tvornicom.

Bio je ovo iznimno snažan i intiman koncert, a publika je bila apsolutno opčinjena svime što se zbivalo na pozornici. Posebno je zanimljiv bio trenutak kada je zamolio publiku da budu u potpunoj tišini za vrijeme pjesme ‘Riding to New York’. Nisam nikada mislila da ću to doživjeti, ali dogodilo se i to – glazbenik je pohvalio publiku zato što je bila mirna.

Mada moram priznati da je cijeli koncert bio dosta miran, ali ne mislim to na negativan način. Jednostavno su svi bili toliko fokusirani na ono što se događalo na pozornici da nije imalo smisla raditi išta drugo nego slušati, njihati se i na kraju svake pjesme zapljeskati. Uz sve njegove poznate pjesme, izveo je i jednu novu – ‘This Wild Love’.

Nakon što je završio koncert, publika je dozvala Passengera nazad na pozornicu i to pjevajući i dalje refren pjesme s kojom je završio koncert, ‘Things That Stop You Dreaming’. Kada se vratio na pozornicu, otpjevao je pjesmu ‘And I Love Her’. U pitanju je bila želja para iz publike, koji je doputovao na koncert iz Španjolske, a javili su mu se na Instagramu kako bi ga zamolili da otpjeva baš ovu pjesmu, jer će se oni uskoro vjenčati.

Bio je ovo jedan intiman koncert, ali iznimno dojmljiv i snažan. Passenger je tako dokazao da je zaista potrebna samo jedna osoba na pozornici da bi se postiglo ono što mnogi ne mogu ni s ozbiljnom produkcijom. On je uspio sve to s akustičnom gitarom, svojim glasom i simpatičnim dosjetkama između pjesama. Ukratko, zaista se nadamo da mu ovo neće biti posljednji koncert u Hrvatskoj.