Parni valjak: Rasprodana Arena u Puli sinoć je slavila život Akija Rahimovskog

by lip 26, 2022Domaća glazba, Izdvojeno, Koncerti, Vijesti

Deset tisuća posjetitelja sinoć je iz sveg glasa pjevalo sa svojim Parnim valjkom pjesme koje su obilježile generacije te još jednom odalo počast životu Akija Rahimovskog. Bio je to koncert ispunjen emocijama i ljubavlju, na kojem je neraskidiva poveznica između članova benda i njihove vjerne publike uveličala ovu posebnu koncertnu priču.

Nakon veličanstvenog izdanja u zagrebačkoj Areni u ožujku ove godine, članovi benda Parni valjak ove su subote, 25. lipnja, koncert “Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći…Aki” održali i u Puli. Grad je to s kojim je Aki imao poseban odnos, ovdje je bio poznat po svom humanitarnom radu, a proglašen je i počasnim građaninom. Stoga odabir Arene u Puli za ovo koncertno izdanje nije bio slučajan izbor, a publika iz čitave regije iskreno je dala do znanja koliko je na ovome zahvalna.

Foto: Saša Huzjak

Članovi benda Parni valjak koncert su započeli sa svojim Akijem, pjesmom “Za malo nježnosti”, tijekom koje se mogao čuti njegov glas, dok su članovi benda svirali instrumentalni dio. Po završetku, publici se kratko obratio Husein Hasanefendić Hus, pozvao na slavlje života kakav je malo tko imao i započeo pjesmu “Zastave”, koju je otpjevao uz snažnu podršku publike.

Bendu su se zatim na pozornici počeli pridruživati njihovi glazbeni gosti i prijatelji – kao prvi gost večeri pred publiku je stao Kiki Rahimovski i na oduševljenje prepune Arene izveo pjesmu “Zagreb ima isti pozivni”, a kasnije i “Gledam je dok spava” te “Kada me dotakne”.

Kao i u Zagrebu, svoj doprinos koncertu ponovno su dali Pero Galić, frontmen Opće opasnosti, kroz izvedbu pjesama “Prolazi sve” i “Ugasi me”, Massimo u “Samo da znaš” i “Pusti nek traje”, Neno Belan u “Moja je pjesma lagana”, “Neda” i “Uhvati ritam”, Nermin Puškar u “Vrijeme”, “Otkud ti pravo”, “Opet se smijem”, a zatim i u završnoj “Sve još miriše na nju”, Filip Rudan u “Stranica dnevnik”, “Ostani s njim”, “Dođi”, “Ljubavna” i “A gdje je ljubav”, Noa Rupčić u “Dok je tebe” i “U prolazu”, a kao nova gošća na ovom se koncertu bendu pridružila perspektivna kantautorica Lu Jakelić, u pjesmama “Nemirno more” i “Vrijeme ljubavi”.

Foto: Saša Huzjak

Koncert je ponovno bio ispunjen bogatom setlistom od 30 pjesama Parnog valjka, a puna dva i pol sata glazbe preplavila su magično okruženje pulskog amfiteatra. Kroz lepezu emocija, a prije svega pjesmom, članovi benda Parni valjak su sa svojom publikom i glazbenim prijateljima još jednom odali počast životu svom Akiju, jednom od najvećih rock pjevača ovih prostora.

Kako je prethodno i potvrđeno, bend nakon Pule neće raditi reprizu ovog oblika koncerta, što je kratko uoči koncerta prokomentirao i Husein Hasanefendić Hus: “Pripremajući prvo zagrebačku, a zatim pulsku Arenu, ovo nam je do sada bila svojevrsna terapija. Nakon ovoga, kada prođe ljeto, kada se ispraznimo i promislimo, vidjet ćemo što i kako dalje. Publika će znati, objavit ćemo to na vrijeme”.