Parni Valjak ovog listopada stiže u Tvornicu kulture

by lip 14, 2023Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Stižemo i na zagrebačko odredište”

Nakon što su svoje novo poglavlje uživo predstavili proljetnom turnejom u klubovima u Zadru, Rijeci, Ljubljani i Mariboru, Parni Valjak za jesen najavljuje i koncertni datum koji se s nestrpljenjem iščekivao – onaj u Zagrebu. U utorak, 10. listopada stižu i na pozornicu kultnog zagrebačkog kluba – Tvornice kulture! Ulaznice kreću u prodaju ove srijede, 14. lipnja točno u podne.

“S obzirom na odluku da izvrtimo klupske pozornice, stižemo i na zagrebačko odredište! Jednako smo uzbuđeni kao da je u pitanju Arena, ako ne i više od toga. Vidimo se u Tvornici kulture!” poručuju članovi benda i ističu kako s nestrpljenjem iščekuju ovaj nastup pred publikom u Zagrebu.

Krajem ožujka Parni Valjak je objavio novi autorski singl “Moja glava, moja pravila” i time potvrdio nastavak svoje priče, u obliku novog poglavlja u kojem im se pridružio Igor Drvenkar. Ova odluka dočekana je uz snažnu podršku njihove vjerne publike, koja je do svog punog izražaja došla na dosad održanim koncertima u sklopu klupske proljetne turneje. Već s prvim taktovima pomno odabranog koncertnog repertoara, kojeg čine svevremenski klasici poput “Stranica dnevnika”, “Jesen u meni”, “Dođi”, “Ugasi me”, i “Zastave”, generacijski raznolika publika oduševljeno je prihvatila ovo novo poglavlje jednog od najznačajnijih bendova u regiji.

“Bez svirke gubimo svoj smisao” ističu, a svoju energiju i srž djelovanja nastavljaju dijeliti upravo s mjesta gdje se najugodnije osjećaju – na pozornici. Nakon što su svoju koncertnu snagu iznijeli u zadarskom Arsenalu, riječkom Pogonu kulture, ljubljanskoj Cvetličarni i mariborskom ŠTUK-u, Parni Valjak će u ljetnim mjesecima održati i nekolicinu iznimnih open-air nastupa; već 24. lipnja će nastupiti u pulskom Kaštelu, a zatim 28. lipnja i na Arsenal Festu u Kragujevcu.

Njihov koncert u Tvornici kulture bit će vrhunac ovogodišnjih koncertnih aktivnosti, a pred publiku ovog kultnog zagrebačkog koncertnog prostora stat će 10. listopada. Ulaznice su dostupne u prodaji od srijede, 14. lipnja točno u podne, putem sustava Eventim, po pretprodajnoj cijeni od 20 eura za early bird (limitirani broj dostupnosti) te 25 eura za regularnu kategoriju. Na dan koncerta iznosit će 30 eura.