Parni Valjak finale jedinstvene turneje ‘2u1’

by kol 11, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Sve je počelo točno prije godinu dana, kada je Parni valjak krenuo na svoju jedinstvenu hrvatsku turneju ‘2u1’.

Pripreme za turneju intenzivno su trajale čak nekoliko mjeseci, a cijelo to vrijeme pomno su se birali suradnici, izrađivalo nekoliko verzija nacrta scenografije, pazilo na produkciju, jer jedan od naših najdugovječnijih bendova ni u jednom trenutku ništa nije htio prepustiti slučaju.

parni valjak pula

– 40 godina karijere –

Povod turneje ‘2u1’ bila je njihova okrugla obljetnica postojanja, čak dugih 40 godina i baš zato Valjak je htio svojoj publici dati najbolje od sebe, najbolje od svojih suradnika i zvuk kakav godinama njeguju, a povijest upravo te turneje, započela je na današnji dan prije godinu dana.

– Osvojili su najveće Arene u Hrvatskoj i za kraj ostavili 01.12., Arenu Zagreb – Za svoju početnu stanicu odabrali su pulsku Arenu. Rasprodali je nekoliko dana unaprijed, a izuzetnom produkcijom, energijom, hitovima, ali i strašću koju je publika osjetila već pri samom izlasku na binu, Valjak je raspametio oko deset tisuća ljudi.

– Valjak marljivo svira i prearanžira te obnavlja i mijenja stari i novi repertoar, pokazujući sviračku mašinu koja poštuje najviše sviračke i produkcijske standarde. Parni valjak najdugovječnija je aktivna hrvatska, ali i ex-SFRJ postava. Kod nas je teško biti i stomatolog 40-ak godina, kamoli uspješan rock-glazbenik. Reklo bi se, puni radni staž. – rekao je cijenjeni glazbeni kritičar Hrvoje Horvat.

Parni valjak Varaždin4

Kraj prošle godine Parni Valjak za svoju sljedeću stanicu, odabrao je Spaladium Arenu u Splitu i ponovio identičnu priču kao i u Puli. Rasprodao Arenu, oduševio nekoliko tisuća ljudi, ispunio sva očekivanja najkritičnije publike (na svijetu!) i još jednom dokazao kako to rade pravi profesionalci.

– Jedan od najdugovječnijih hrvatskih bendova, Parni valjak, održao je večeras u Splitu dugonajavljivani koncert. U prepunoj Spaladium areni Hus, Aki i ekipa oduševili su nekoliko tisuća Splićana glazbenim, ali i scenskim spektaklom kakav se rijetko viđa na ovim prostorima. – bili su samo neki od komentara medijskih izvješća.

Parni Valjak_Beograd

Tijekom prve polovice ove godine osvojili su i Arenu Varaždin.

U međuvremenu su publici predstavili nove pjesme, koje su mjesecima držale visoko mjesto na listi najemitiranijih singlova, koncertima obišli Hrvatsku i regiju nekoliko puta, zabavili publiku u Švedskoj, a kraj godine ujedno je rezerviran i za kraj turneje ‘2u1’.

Svemu što je lijepo brzo dođe kraj, a ova posebna turneja trajat će čak 16 mjeseci, zaključno s koncertom u Areni Zagreb.

Oduševila je nekoliko desetaka tisuća ljudi, postavila nove standarde u koncertnim produkcijama i organizacijama koncerata, te je napisala nove stranice pop rock povijesti i baš zato nemojte propustiti posljednji koncert turneje…

01.12.2017., Arena Zagreb

Svoje ulaznice kupite na vrijeme