Home Vijesti Domaća glazba Parni Valjak finale jedinstvene turneje ‘2u1’

Parni Valjak finale jedinstvene turneje ‘2u1’

0

Sve je počelo točno prije godinu dana, kada je Parni valjak krenuo na svoju jedinstvenu hrvatsku turneju ‘2u1’.

Pripreme za turneju intenzivno su trajale čak nekoliko mjeseci, a cijelo to vrijeme pomno su se birali suradnici, izrađivalo nekoliko verzija nacrta scenografije, pazilo na produkciju, jer jedan od naših najdugovječnijih bendova ni u jednom trenutku ništa nije htio prepustiti slučaju.

parni valjak pula

– 40 godina karijere –

Povod turneje ‘2u1’ bila je njihova okrugla obljetnica postojanja, čak dugih 40 godina i baš zato Valjak je htio svojoj publici dati najbolje od sebe, najbolje od svojih suradnika i zvuk kakav godinama njeguju, a povijest upravo te turneje, započela je na današnji dan prije godinu dana.

– Osvojili su najveće Arene u Hrvatskoj i za kraj ostavili 01.12., Arenu Zagreb – Za svoju početnu stanicu odabrali su pulsku Arenu. Rasprodali je nekoliko dana unaprijed, a izuzetnom produkcijom, energijom, hitovima, ali i strašću koju je publika osjetila već pri samom izlasku na binu, Valjak je raspametio oko deset tisuća ljudi.

– Valjak marljivo svira i prearanžira te obnavlja i mijenja stari i novi repertoar, pokazujući sviračku mašinu koja poštuje najviše sviračke i produkcijske standarde. Parni valjak najdugovječnija je aktivna hrvatska, ali i ex-SFRJ postava. Kod nas je teško biti i stomatolog 40-ak godina, kamoli uspješan rock-glazbenik. Reklo bi se, puni radni staž. – rekao je cijenjeni glazbeni kritičar Hrvoje Horvat.

Parni valjak Varaždin4

Kraj prošle godine Parni Valjak za svoju sljedeću stanicu, odabrao je Spaladium Arenu u Splitu i ponovio identičnu priču kao i u Puli. Rasprodao Arenu, oduševio nekoliko tisuća ljudi, ispunio sva očekivanja najkritičnije publike (na svijetu!) i još jednom dokazao kako to rade pravi profesionalci.

– Jedan od najdugovječnijih hrvatskih bendova, Parni valjak, održao je večeras u Splitu dugonajavljivani koncert. U prepunoj Spaladium areni Hus, Aki i ekipa oduševili su nekoliko tisuća Splićana glazbenim, ali i scenskim spektaklom kakav se rijetko viđa na ovim prostorima. – bili su samo neki od komentara medijskih izvješća.

Parni Valjak_Beograd

Tijekom prve polovice ove godine osvojili su i Arenu Varaždin.

U međuvremenu su publici predstavili nove pjesme, koje su mjesecima držale visoko mjesto na listi najemitiranijih singlova, koncertima obišli Hrvatsku i regiju nekoliko puta, zabavili publiku u Švedskoj, a kraj godine ujedno je rezerviran i za kraj turneje ‘2u1’.

Svemu što je lijepo brzo dođe kraj, a ova posebna turneja trajat će čak 16 mjeseci, zaključno s koncertom u Areni Zagreb.

Oduševila je nekoliko desetaka tisuća ljudi, postavila nove standarde u koncertnim produkcijama i organizacijama koncerata, te je napisala nove stranice pop rock povijesti i baš zato nemojte propustiti posljednji koncert turneje…

01.12.2017., Arena Zagreb

Svoje ulaznice kupite na vrijeme

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here