„U paralelnoj stvarnosti“  novi je singl benda U pol’ 9 kod Sabe.

by ruj 20, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Stihovi „Jedno smo htjeli, drugo smo dobili, uloge trebalo je igrati…“ uvode nas u ovu veselu, ali ciničnu pjesmu o tome kako život ne režira uvijek onako kako bismo mi željeli ili kako zamišljamo da bi trebao. Novi singl ujedno je i najava drugog studijskog albuma nazvanog “Stoj na glavi” koji će biti predstavljen početkom studenog.

U videospotu redatelj nam dvije realnosti dočarava kombinirajući crno-bijele snimke sa strip crtežom predstavljajući i jedinstveni bodypainting mlade umjetnice Tene Grgić, poznatije kao ARTENA. Režiju i montažu spota potpisuje stari suradnik benda Noah Pintarić. Snimateljica je Ana Opalić. Bend je za potrebe snimanja koristio prostor udruge Kamensko te im se ovim putem srdačno zahvaljuje.

Bend U pol’ 9 kod Sabe osnovan je 2009. godine. Do danas, postao je svojevrsni sinonim za kvalitetnu pop glazbu zagrebačke underground scene. Mediji su ih često nazvali pop kabaret bendom zbog njihovog  razigranog nastupa u kojem dominira narativni karakter pjesama.
Prvi album “Prihvaćam sve” objavili su 2014. godine u vlastitoj nakladi. Od kraja 2015. godine objavljuju za Aquarius Records. Novi, četvrti singl “U paralelnoj stvarnosti” naći će se s već objavljenim singlovima “Čudesna”, “Moram” i “Stoj na glavi” na drugom studijskom albumu nazvanom „Stoj na glavi“.  Promocija albuma održati će se početkom studenog.