Ovog se tjedna održava Zagreb Beer Fest: Objavljeni novi dnevni program i satnica festivala

by svi 31, 2023Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Nakon prvotne odgode i prebacivanja na novi datum održavanja, ovog se tjedna konačno održava mnogima omiljeni Zagreb Beer Fest. Najveći zagrebački open-air festival od 1. do 4. lipnja ponovno će pretvoriti središte grada u omiljenu destinaciju svih ljubitelja spoja vrhunske glazbe, pivskog osvježenja i druženja na otvorenom. Festival se odvija u Parku dr. Franje Tuđmana, ulaz je besplatan, a objavljen je novi detaljan dnevni program zajedno sa satnicom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zagreb Beer Festival (@zagrebbeerfest)


Više od dvadeset glazbenih imena iz regije stat će na pozornicu ovogodišnjeg izdanja Zagreb Beer Festa. Festival će u četvrtak, 1. lipnja otvoriti pop-punk dvojac Luzeri, koji će u 16:15 stati na festivalsku pozornicu i time započeti koncertni program. Zatim slijede nastupi Stereo Deficita – Arctic Monkeys tribute benda, šibenskog rock sastava BluVinil, te legendarnog istarskog glazbenika čiji nastupi su sinonim za feštu Alena Vitasovića i splitskih ikona koje su prošle godine potvrdile ponovno okupljanje i novi autorski materijal Daleke obale, koji će privesti kraju prvi dan festivala.

 U petak, 2. lipnja na festivalsku pozornicu će stati pet glazbenih imena – koncertni program će u popodnevnim satima otvoriti zagrebački rock bend Orvel, uslijedit će nastup makedonskog eklektičnog kolektiva Funk Shui, zatim rock dua i dobitnika Rock&Off nagrade Djeca!, nakon čega će večernji dio koncerata biti zaokružen nastupima beogradskih alt-rockera Artan Lili, koji su prošle godine obilježili i deset godina djelovanja i Porinom nagrađenog osječkog rap dua Krankšvester.

 Vodeće regionalno rock’n’roll ime nove generacije Keni nije mrtav otvorit će treći dan festivala, u subotu, 3. lipnja, a nakon njih plesnu dozu pop-disco zvuka donose pjevač, multiinstrumentalist i producent Elvis Sršen s bendom Disco Blues. Zatim slijede nastupi Bad Daughter, vodeće domaće indie-pop kantautorice, ujedno i dobitnice nagrada Porin i Rock&Off te također Porinom nagrađenog synth-pop tria pocket palma. U subotu će na festivalsku pozornicu stati i triljski reper Grše, prvi hrvatski glazbenik na #1 Billboard Croatia Songs charta, čiji aktualni singl “Mamma Mia” i dalje osvaja digitalne i radijske liste, a zatim će koncertnu večer moćnim i iščekivanim nastupom kraju privesti PipsChips&Videoclips, jedan od najvažnijih zagrebačkih rock bendova u povijesti, koji je nedavno objavio novi singl “Pariz”.

Posljednji dan festivala, nedjelja 4. lipnja, također će biti u znaku urbanih pop, rock i hip-hop žanrova; mladi beogradski indie-synth pop trio dram prvi će stati na pozornicu tog dana, a nakon njih slijede nastupi zagrebačkih indie-rockera Tidal Pull, indie-disko-pop punkera Peki Pele, pop/r&b glazbenice i autorice Miach, ujedno i dobitnice nagrade Cesarica za singl “NLO” te  trap kolektiva 2xŠihta. Ovogodišnje izdanje festivala kraju će privesti dubrovački bend Silente, koji je još jednom oduševio publiku novim albumom “IV”, a ovom prilikom nastupit će u novoj postavi – s novom vokalisticom, Larom Viktoriom Ilić, s kojom su nedavno objavili prvi zajednički singl “Sve što treba znat o ženi”.

S istaknutim koncertnim programom, Zagreb Beer Fest nudi i bogatu ponudu više od 180 vrsta piva iz asortimana inudstrijskih i craft pivovara – tako će ove godine pivsko osvježenje točiti pivovare kao što su Varionica, Primarius, Devetka, Crafter’s, Pivovara Medvedgrad, Zmajska pivovara, a svoje mjesto na festivalu će po prvi put imati i Drito Bar, koji će ponuditi svoje Drito pivo. Bit će dostupna i bogata gastro ponuda street food zalogaja, za koje će između ostalih brinuti BBQ Hot Yard i Krojačnica.

Šesto izdanje festivala ove će se godine održati od 1. do 4. lipnja, a ulaz će kao i svake godine do sada, biti besplatan. Festival svoja vrata otvara u četvrtak i petak u 16 sati, a subotu i nedjelju u 15 sati. Sve informacije i novosti o festivalu možete pratiti na službenoj Instagram i Facebook stranici.

Zagreb Beer Fest 2023 – Dnevni program i satnica:

Četvrtak, 1. lipnja:

16:00 ulaz

16:15 Luzeri

16:55 Stereo Deficit – Arctic Monkeys Tribute

18:15 BluVinil

19:30 Alen Vitasović

21:00 Daleka obala

 

Petak, 2. lipnja:

16:00 ulaz

16:15 Orvel

17:30 Funk Shui

18:30 Djeca!

19:30 Artan Lili

21:00 Krankšvester

 

Subota, 3. lipnja:

15:00 ulaz

16:00 Keni nije mrtav

17:00 Elvis Sršen & Disco Blues

18:00 Bad Daughter

19:00 pocket palma

20:10 Grše

21:30 PipsChips&Videoclips

 

Nedjelja, 4. lipnja:

15:00 ulaz

16:00 dram

17:00 Tidal Pull

17:50 Peki Pele

19:15 Miach

19:45 2xŠihta

21:15 Silente

Zagreb Beer Fest na mrežama: Instagram, Facebook, i YouTube.