Podijeli objavu

Rekli su da se nikada neće dobro prodavati jer je u prvobitnoj verziji trajala čak sedam minuta, a u zadnjoj šest, te spominje Galilea, Belzebuba i Scaramouchea, no pokazalo se da je pjesma grupe Queen “Bohemian Rhapsody”, po podacima diskografske kuće Universal Music Group, najslušanija pjesma na internetu nastala u 20. stoljeću.

Objavljena je 1975. godine i tada se vrlo često vrtjela na radijskim postajama, a pozornost je ponovno privukla zbog novog filma istoimenog naziva. Spot za tu pjesmu pregledan je 1,6 milijardi puta, objavio je Universal Music Group (UMG) – piše index.hr

Pjesma je krajem 1975. devet tjedana bila na prvome mjestu ljestvica, što ju je u to vrijeme činilo trećim hitom s najduljim razdobljem na vrhu.

Diskografske kuće EMI i Elektra tada su u Velikoj Britaniji htjele odrezati dijelove ove epske stvari.

No Roger Taylor je objasnio: “Rekli su da je preduga i da to neće funkcionirati. Mislili smo, možemo je odrezati, ali onda neće imati nikakva smisla. Propustili biste sve različite ugođaje pjesme i rekli smo – ne. Ili prolazi, ili ne prolazi.” I nisu pogriješili.

Diskografska kuća u priopćenju je objavila da je pjesma popularnija od Nirvanine “Smells Like Teen Spirit” i “Sweet Child O’Mine”, grupe Guns N’ Roses.

U filmu “Bohemian Rhapsody” pokojnog frontmana grupe Freddieja Mercuryja glumi Rami Malek. Film je, kažu iz Universala, ovo glazbeno remek-djelo približio mlađim generacijama.

Pet tjedana od premijere na blagajnama kina zaradio je 600 milijuna dolara.

Malek je prošli tjedan nominiran za nagradu Zlatni globus za glazbenu izvedbu, a očekuje se da u siječnju bude nominiran za Oscar.

Universal kaže da posljednjih nekoliko tjedana promovira singl putem svojih stream-platformi. Po Universalovim podacima sa streaming servisa poput Spotifya, Apple Musica i Deezera, “Bohemian Rhapsody” bez sumnje je najslušanija pjesma iz 20. stoljeća.