Ove subote se održava Drito iz Pogona kulture, riječko izdanje domaćeg festivala posvećenog hip-hop i trap glazbi

by pro 13, 2023Domaća glazba, Vijesti

Ove subote, 16. prosinca, pred riječkom publikom će se održati drugo izdanje festivala “Drito iz Pogona kulture“, glazbenog događanja posvećenog hip-hop i trap glazbi. U Rijeci će tako nastupiti čak pet glazbenih imena ovog žanra, a line-up predvode 30zona i Buntai.

Festivalski serijal Drito prvi put je održan 2016. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture i od tada je prerastao u jedno od najzvučnijih domaćih festivala posvećenog regionalnoj trap i hop-hop glazbi. Serijal danas uključuje zagrebačka izdanja “Drito iz Boćarskog” i “Lil Drito iz Tvornice” te osječko izdanje “Drito iz Osijeka”, a ove se godine vraća i pred riječku publiku.

Drugi “Drito iz Pogona kulture” na svojoj će pozornici okupiti ukupno pet glazbenih imena; jedan od svojih prvih nastupa imat će Neya, mlada svestrana glazbenica iz Labina koja se nedavno predstavila EP izdanje “333”; publici će se uživo predstaviti i drniški reper Peki, šibenski reper Bore Balboa, te zagrebačke trap i hip-hop snage, Buntai i 30zona.

Ulaznice za Drito iz Pogona kulture su dostupne u prodaji, u ograničenom kapacitetu, budući da će događanje uskoro biti rasprodano. Dostupne su u pretprodaji po cijeni od 12 eura, putem online platforme Core Event te fizičke u Garica Shopu u Rijeci. Ako ih preostane, na dan događanja cijena ulaznice će biti 15 eura. Organizator događanja je yem, koji poručuje: “Satnica za druženje u Rijeci je tu, vidimo se u subotu u Pogonu kulture“.