Podijeli objavu

Tomislav Bralić i klapa Intrade u potpunosti su ispunila očekivanja zagrebačke publike koja ih je ispratila stajaćim ovacijama!

Ovim koncertom potvrdili su zašto već 13 godina pune koncertne dvorane i svake godine oduševe svojim prosinačkim koncertom koji je postao zagrebačka tradicija!

Prosinački koncert klape Intrade je za zagrepčane tradicija koja traje od  2006. godine kada su nastupili u Lisinskom. Do sada su nastupili u gotovo svim zagrebačkim dvoranama, od Arene Zagreb, KD ‘Vatroslav Lisinski’, Doma sportova  do KD ‘Dražen Petrović’.

Foto: Igor Kelčec

Nakon rasprodanih koncerata po cijeloj Hrvatskoj, turneja po Americi, Australiji i Europi jučer su ponovno osvojili zagrebačku Arenu koja je skoro tri sata pjevala klapine najveće hitove.

Vrata dvorane otvorila su se u 19 sati kako bi se svi u miru smjestili i maksimalno uživali u koncertu. Klapa je koncert započela a cappella pjesmom “Intrade san popi” koja je publici navijestila da ih čeka večer za pamćenje, a bogatstvo dobrog ozvučenja je pružalo maksimalni užitak. Veličina prostora je odavala dojam veličanstvenosti kakvu ovaj glazbeni izričaj i zaslužuje.

Glazbeni repertoar bio je širokog opusa u kojem su se našli njihvi najveći hitovi  poput “Ne damo te pismo naša”, “Nisan te sriće”, “Škrinja jubavi”, “Zalutali pogled”, “Zora bila” ali se našlo i mjesta za nove pjesme poput zadnje “Ne mogu jubav krit” koja je bila najava njihovog novog albuma “Bilo je i vrime” u izdanju Scardone.

Foto: Igor Kelčec

Koncertu su svakako pridonijeli respektabilni gosti, istinska diva Radojka Šverko i Tony Cetinski koji su svojim vrhunskim vokalima oduševili publiku. Radojka je otpjevala “Kud plovi ovaj brod”, “Ništa nova” i “Holy nihgt”, dok se Tony prisjetio zadnjeg gostovanja na koncertu klapi Intrade u ovoj Areni kada je s njima tamo bio i Oliver te je za njega otpjevao “Cesaricu”.

Mnogo pažnje se dalo i samoj produkciji koncerta, od izbora fantastičnog razglasa i rasvjete do zanimljive scenografije koju je postavio Neven Stojaković – Grafički čisti i jednostavni trodimenzionalni  elementi predstavljaju toteme jednog načina života. Uz pomalo artističke kadrove mora, zelenila i arhitekture koji će biti montirani za svaku skladbu zasebno, nastojimo Dalmaciju prikazati putem grafički zanimljivih rastera.

Foto: Igor Kelčec

Za kraj koncerta klapa nizala svoje najveće hitove koje je publika provela na nogama pjevajući zajedno s klapom! Raspoložena lica fanova i odlična atmosfera govore da će se tradicija ovog koncerta nastaviti i dogodine.

Tomislav Bralić je s publikom podijelio i sretnu vijest da je njihov novi album “Bilo je i vrime” upravo pušten u prodaju u izdanju Scardone. U međuvremenu od prošlog studijskog albuma “Cviće” objavili su “Best of – 30 godina” posvećenu trideset godina njihove karijere i album na kojem je zabilježena kruna njihove karijere – koncert u pulskoj Areni pod nazivom “Arena Pula“.

Već sljedeći tjedan klapu čeka još jedan veliki koncert, onaj u splitskoj Spaladium Areni 7. prosinca za koji se ulaznice odlično prodaju i očekuje se puna Arena. Slovenska publika će moći u klapinim pjesmama uživati 1. veljače 2019. kada će nastupiti u ljubljanskoj Areni Stožice.