Podijeli objavu

Proslavljeni mladi hrvatski pijanist Aljoša Jurinić sinoć je ponovo gostovao u Majstorskom ciklusu Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije (HRT).

I još jednom oduševio punu Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog. Orkestrom je ravnao talijanski dirigent Tito Ceccherini, cijenjen radi izvanredne lucidnosti svojih interpretacija i zapažene mnogostranosti u pristupu repertoaru.

Aljoša Jurinić svojom interpretacijom Prvog koncerta za klavir i orkestar u b-molu, op. 23 Petra Iljiča Čajkovskog, u suglasju s maestrom Ceccherinijem i Simfonijskom orkestrom HRT-a, oduševio zagrebačku publiku koja se još jednom mogla uvjeriti zbog čega naš mladi umjetnik niže svjetske uspjehe na natjecanjima i osvaja srca diljem svjetskih pozornica.

Koncert je počeo i završio varijacijskim nizom – Romantičnim varijacijama na Krežminu temu Pavla Dešpalja i Enigma varijacijama, op. 36 Edwarda Elgara. Maestro Tito Ceccherini prvi je puta dirigirao je Simfonijskim orkestrom HRT-a te se, kako je rekao u razgovor s Trpimirom Matasovićem za Hrvatski radio, oduševio kako su ga profesionalni glazbenici prihvatili.