Podijeli objavu
Foto: Jeff Lipsky

Na dan na koji bi Chris Cornell proslavio svoj 56. rođendan, 20. srpnja, otkrivena je njegova dosad neobjavljena obrada pjesme „Patience“, koju u originalu izvodi sastav Guns N’ Roses. Obrada je popraćena videom, u kojem se nalaze fotografije Chrisa i njegove obitelji.

Cornellova je obrada nastala 2016. godine u Los Angelesu, u razdoblju u kojem je radio na svojem albumu. Glazbenik je tada učio njegovu kćer Toni kako da odsvira „Patience“, a taj ga je događaj inspirirao da snimi vlastitu verziju pjesme. „Jedan od Chrisovih suradnika nedavno me podsjetio na snimke koje su nastale 2016. godine, ‘Patience’ je bila jedna od njih. Čak i nakon toliko godina, njeno preslušavanje probudilo je u meni brojna sjećanja. Njegov rođendan se činio kao savršen trenutak da ovo podijelimo sa svijetom i slavimo Chrisa, njegovu glazbu i umjetnost. Objavljivanje glazbe koja je njemu bila posebna omogućava nam da dio njega bude s nama“, otkrila je Vicky Cornell.

Kako bi odali počast njihovom ocu, Toni i Christopher Cornell Jr. pokreću dvije inicijative čiji je cilj zaustaviti stigmu koja je prisutna kad je u pitanju ovisnost. Ovaj inovativan program upoznao bi mlade ljude sa znanstvenim aspektom nastajanja ovisnosti i njenom prevencijom, s ciljem da se ona tretira kao problem koji se tiče mentalnog zdravlja, a ne kao nečija mana.

Toni i Christopher najavili su i podcast koji će se baviti tom temom, a čiji će gosti biti razni stručnjaci, znanstvenici i osobe koje mogu pružiti uvid u vlastito iskustvo s tom razarajućom epidemijom.