Podijeli objavu

Mladi splitski glazbenik NoA predstavlja svoj album prvijenac kojeg je nazvao „Iluzija“.

U svojim rukama danas ponosno drži svoj prvi album, a koliko je put do cilja bio trnovit, objasnio je NoA.

„Napravio sam 3 demo snimke i nadobudno krenuo u Zagreb u jednu poznatu izdavačku kuću bez ikakve najave. Prije dolaska u Zagreb prošao sam preko Splita i vozeći se gradskim busom, sreo sam Jana Ivelića. Nakon kraćeg razgovora, pustio sam mu jednu demo snimku i njemu se to odmah svidjelo. Dogovorili smo se da mu se javim kada budem snimao materijal jer bi on volio biti dio cijele priče.

Kad sam došao u izdavačku kuću, otišao sam odmah kod (po meni) najbitnog čovjeka iz te kuće koji je preslušao demo i rekao mi je da to njima trenutno ne odgovara. Sad shvaćam da me to dosta obeshrabrilo i uslijedila je kreativna rupa bar što se ove priče tiče. Živio sam kratko u Sarajevu, pa se uhvatio bubnjeva i osnovao bend OZ, snimio album, svirao po Hrvatskoj i BiH, i na kraju odselio u Zagreb. Tamo sam još najmanje svirao i snimao, nisam još bio spreman za Zagreb, a ni on za mene.

Na kraju sam se vratio u svoju dolinu i nakon dosta gaža po lokalnoj sredini, odlučio sam izvući ideje iz naftalina i nekako se sve otključalo. Počeo sam pisati pjesme, a uz pomoć Jana Ivelića, Ante Jurinovića i Mira Alduka, snimio sam prve pjesme u svom improviziranom studiju Future u prostorijama bivšeg kina Mandarina u Opuzenu.

Počeo sam nabavljati opremu za snimanje jer sam oduvijek sanjao o svom studiju i ideji da budem producent svog albuma.

Nakon prvog singla 2012. godine sam se preselio u Split. S istom postavom pod imenom NoA & FUNKBLASTERS krenuo sam svirati po Splitu i okolici i polako sam gradio klupsku priču.

Napokon, 2015. godine kreće novo poglavlje!

Rockoff festival mi je pomogao da se približim zagrebačkoj publici i otvorio neka nova poznanstva i mogućnosti. Prva pjesma na albumu je „Sve što želim“. Na njoj su gosti Michael Bland i Sonny Thompson. Ta mi je suradnja  odškrinula vrata i promijenila sve.

Nakon toga je uslijedila druga pjesma na albumu “Budi Tu”  s kojom sam nastupio na Zagrebačkom Festivalu 2016. godine. Upravo taj festival je bio značajan za mene jer me prepoznao i kao autora i kao izvođača. Nakon njega je uslijedila “Iluzija” naslovna pjesma albuma s kojom sam prodrmao ritam Splitskog festivala obučen u Prince-ov styling odajući mu tako počast.

Moj dragi prijatelj i suradnik Vojan Koceić i ja počeli smo rad na pjesmi koja će se pokazati kao jedna od najuspješnijih do sad. Pjesma je dosta mračna i govori o nestvarnoj ljubavi dvoje siromašnih ljudi koji su u želji za novcem i boljim životom propustili ono najbitnije i učinili greške koje su ih stajale života. To je bila ujedno i suradnja sa sjajnom Ivanom Kindl u pjesmi „MI“ s kojom smo nastupili na Zagrebačkom Festivalu 2017. godine.

Uslijedila je serija festivala; Aurea Fest u Požegi s pjesmom “Ti si ta” 2017., pa još jedan Zagrebački Festival s pjesmom “Okovi” 2018. godine na kojoj sam opet ostvario suradnju s članovima Prince-ovog sastava NPG, no ovaj put nam se pridružio i njihov klavijaturist Tommy Barbarella.

Sljedeći singl je snimljen u suradnji sa gospel zborom Mihovil i zove se “Moja”, a s tom pjesmom smo Vojan Koceić i ja osvojili nagradu za najbolji aranžman na Splitskom Festivalu 2018. godine.

 Nakon toga, uslijedio je još jedan duet, ovaj put s talentiranom Leom Mijatović na pjesmi “Pogled kao plamen”  s kojom smo nastupili ove godine na Zagrebačkom Festivalu. U nastavku godine izašla je i pjesma „Trag“, neobična mješavina r’n’b-a i elektro rocka. Nakon toga ljetni singl i pjesma “Ritam ljubavi” s još jednog sjajnog Aurea Festa ove godine. Na albumu je i pjesma “Otkada te imam” koju u potpunosti potpisuje Srđan Sekulović Skansi, te za kraj albuma, moja prva pjesma “Pusti me da sanjam” s kojom su počeli snovi o svemu!

 Danas, kada predstavlja svoj prvi album, NoA donosi još jedan singl, pjesmu „To više nije to“ koju poslušajte na sljedećem linku:

„Pjesmu ‘To više nije to’ napravio sam u ranoj fazi nastajanja ovog albuma. Prijateljica Ana Žalac mi je dala svoj tekst u kojem sam se odmah našao jer smo bili u sličnim životnim situacijama. I onda sam kao iz šešira izvukao glazbu s jasnom vizijom kako bi sve skupa trebalo zvučati.

Na pjesmi bubnjeve svira dugogodišnji prijatelj i suradnik Jan Ivelić. Zajedno smo prošli dosta toga, on mi je bio veliki vjetar u leđa od početka. Bass gitaru svirao je jedan od najtalentiranijih basista na ovim prostorima, Ante Jurinović. Na gitari je gost, velemajstor funka, Zoran Jaeger Jex, vođa kultnog funk banda The Bastardz. Back vokal je članica mojih Funkblastersa Antea Žure.

 Pjesma je isprepletena fuzijom funka, popa i rocka i ima taj disko – melodični refren, ali pokazuje i dio onoga što band i ja istinski volimo i što ostavljamo za koncerte i za publiku.“ – zaključio je NOA.