Operni pjevač moćnog glasa Duje Stanišić s pjesmom ‘Moj vapor’ sudjeluje na Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu

by kol 8, 2019Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Zadarski tenor, nekadašnji član klape Cambi, operni pjevač Duje Stanišić, na ovogodišnjim Melodijama hrvatskog juga u Omišu 9. kolovoza će se predstaviti pjesmom ‘Moj vapor’.

„Pjesma ‘Moj Vapor’ napisana je po istinitom događaju. Glavni lik ove priče sin je ribara težaka, rođen u staroj kamenoj kući, a pjesma govori o njegovom životu ispunjenom svakidašnjim obavezama u polju i na moru. Uvijek nasmijan, srdačan i spreman pomoći svima, živio je mirnim i naizgled lijepim životom. Vrsni ribar i poznavatelj najboljih “pošta” za ribu uvijek je darivao prijatelje vrsnim primjercima oborite ribe. Provodeći besane noći na moru mislio je da za ljubav uvijek ima vremena, a kako su godine prolazile samoća je postajala sve veći teret. Naposlijetku samoća je ipak uzela danak i nakon dvodnevne potrage, 16 nautičkih milja od kopna, pronađen je njegov prazan drveni kaić. Stara kamena kuća i dalje stoji, okružena pustim poljima koja su još uvijek svjedok njegove tužne priče.“ – ispričao je Duje.

Njegov moćan glas budućeg profesionalnog opernog pjevača i emotivna interpretacija idealna su kombinacija za ovu glazbenu priču, koju odlično prate back vokali Daria Hodnik i Dragan Brnas Fudo.

Njihov zajednički nastup uživo u Opuzenu sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim pa ne propustite poslušati ih.