Podijeli objavu

Sinoć je prvi put u Hrvatskoj nastupala a capella grupa ‘On The Rocks’ u kazalištu Gavella u Zagrebu.

Radi se o a capella studentskoj grupi koja postoji veći dugi niz godina u sklopu sveučilišta u Oregonu i sada su napokon došli i na turneju po našim prostorima. Nastupali su do sada već u Ljubljani, u petak ih čeka nastup u Rijeci, a nakon toga u Osijeku. Radi se o koncertima koji su organizirani od strane Američke ambasade u Hrvatskoj.

Sinoćnji koncert je bio prava poslastica za sve ljubitelje a capella glazbe. Izvodili su neke od izrada raznih hitova, a imali smo prilike čuti i par originalnih stvari koje se nalaze na njihovim albumima. Kao poseban gost večer im se pridružila i jedina hrvatska a capella studentska grupa, Aka Crescendo iz Zadra.

Koncert je trajao oko dva sata sve skupa, a u prepunoj Gavelli su dečki iz Oregona dobili gromoglasan pljesak koji ih je pozvao da se vrate na bis i izvode još nekoliko pjesmi. Došli smo s očekivanjem da ćemo doživjeti nešto poput filma ‘Pitch Perfect’ uživo, i točno to smo dobili – između ostaloga, jedna od pjesmi koje su izvodili je bila ‘No Diggity’, koja se nalazi u spomenutom filmu.

Između ostaloga, dečki su podijelili s nama kako na njihovom sveučilištu postoje još dvije a capella grupe, od kojih je jedna upravo Divisi, ženska a capella grupa po kojoj je i stvorena priča iza filma ‘Pitch Perfect’.

Nakon večeri provedene uz zvuk američkog a capella pjevanja, ne preostaje nam drugo nego svima preporučiti da posjete njihove naredne nastupe, ako ikako mogu!

Ana Šoda