Podijeli objavu
Privatna arhiva

Zoran Škugor za Tabloid.hr je ispričao o Oliverovim počecima, ali i po čemu se njegov prijatelj razlikovao od ostalih vokala

Oni stariji oduvijek pamte Olivera Dragojevića kao pravu pop zvijezdu, a i mlađe generacije pjevuše njegove pjesme. Gotovo niti jedna fešta ne može proći bez hitova legendarnog starog morskog vuka.

Zoran Škugor, menadžer i prijatelj Olivera Dragojevića, svjedočio je upravo stvaranju Oliverovog prepoznatljivog stila i njegovom širenju na sve prostore bivše države.

Vijest o Oliverovom odlasku primio je tužno, ali smireno: “Iskreno, nekako sam se pripremio na to da bi se to moglo dogoditi. Bilo je samo pitanje koliko bi njegovo tijelo moglo sve to skupo izdržati. Nažalost, nakon godinu dana bitke, nije više mogao podnijeti sve kemoterapije.”

Privatna arhiva

Zoran Škugor s Oliverom je počeo surađivati nedugo nakon što je čuo da je odličan pjevač i član splitske grupe Batali. Oliver je uskoro bio jedan od dvojice vokala u grupi More odnosno najboljem domaćem pop bendu, kako Škugor kaže.

“Čuo sam ga u Primoštenu i ostao sam zadivljen njegovim pjevanjem i repertoarom pjesama. Izvodio je Ray Charlesa i Steviea Wondera i tada sam već shvatio da se radi o velikom pjevaču. Nazvao sam ga u Splitu, našli smo se i ubrzo dogovorili suradnji i potpisali ugovor na dvije godine. To je uskoro rezultiralo njegovom velikom karijerom, bio je najveća pop zvijezda bivše države. ”

S Oliverom je bilo lako raditi, kaže Škugor, jer je on prvenstveno bio “veliki zaljubljenik u glazu i nikada nije radio probleme.” Čak i kada bi se nešto dogodilo Oliver bi, kaže njegov menadžer i stari prijatelj, sjeo za klavir otpjevao svoje i išao dalje.

“Bio je pun duha i veliki zezator pa je suradnja sa svima bila i više nego odlična. Tada je, recimo, šef tadašnjeg pratećeg benda bio Jasmin Stavros i to je bila i više nego ugodna i profesionalna suradnja”, prisjeća se.

Drugačiji od ostalih
Škugor ima i jasan odgovor na pitanje zašto je baš Oliver uspio osvojiti toliku publiku i po čemu je drugačiji.

Više pročitajte na Tabloid.hr