Okrenite na Kanal 4, stiže Jan Kinčl!

by kol 28, 2019Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

I ovog tjedna ispraćamo sunce nad gradom. Posljednja u nizu glazbenih večeri Kanala 4 u četvrtak, 29. kolovoza, na Tvrđavi Barone ugostit će zagrebačkog DJ-a Jana Kinčla.

Jedno od najistaknutijih imena domaće elektroničke scene dvadeset godina gradi svoj glazbeni izričaj, prepoznatljiv po preplitanju house glazbe s čestim prizvucima soula. Zapaženo je prošla suradnja Kinčla s francuskim klavijaturistom Reggisom Kattieom. Karakterističan elektro zvuk obogatili su jazz elementima i objavili na debitantskom albumu In Plain Sight, koji je u kratko vrijeme osvojio ljubitelje jazz i deep house glazbe te je opisan kao jedno od najznačajnijih albuma suvremene glazbe u regiji.

Kinčl nastavlja s aktivnom promocijom albuma u nastupima uživo, a usto ne zanemaruje svoju karijeru producenta, promotora i glazbenog izdavača. Na zadovoljstvo svih ljubitelja dobrog zvuka za nastup na tvrđavi priprema i zanimljiv izbor gramofonskih ploča, prilagođen jedinstvenoj atmosferi i blagom prizvuku kraja ljeta u kojem će publika uživati od 20 sati. Ulaz je slobodan članovima Kluba prijatelja, njihovoj pratnji s kuponima „Povedite prijatelja“ te posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom za posjet Tvrđavi Barone.

Njegov nastup  ujedno je posljednji DJ set programa Kanal 4 na kojem su kroz srpanj i kolovoz gostovala interesantna imena domaće i inozemne glazbene scene: Stipe Jazzy Širinić, Darko Kustura, ekipa Adriatic Social Club kolektiva, Borovich, Bobby Beige. Publika je uživala u raznolikoj glazbi i zvuku sa svih strana svijeta, u neodoljivoj i jedinstvenoj atmosferi, što je Kanal 4 učinilo omiljenim ljetnim programom svih željnih urbanog zvuka.