Podijeli objavu

Posljednja dva dana Franka Batelić nije se oglašavala o optužbama da je njena pjesma Crazy, kojom će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, plagijat pjesme rumunjskog glazbenika Gueza. Nakon što je njen tim prihvatio krivnju, tvrdeći da je pjesma pogreškom prodana a da Franka nije ništa znala, oglasila se i ona. U objavi na Instagramu tvrdi da do petka ni ona nije znala da njenu pjesmu ima netko drugi – piše index.hr

“Nadam se da vam je svima sretan Uskrs. Puno vas mi se javilo u posljednja dva dana i želim vam zahvaliti na podršci i lijepim riječima. Ovih nekoliko dana nije mi bilo lako i od srca vam zahvaljujem na tome što ste mi olakšavali. Svaki ožiljak je lekcija. Volim vas sve i jedva čekam da stanem na tu pozornicu u Lisabonu. Puse iz moje predivne Istre”, poručila je pored fotke na kojoj drži ljubimca Oskija.

Nekoliko minuta prije toga oglasili su se autori glazbe za njenu pjesmu, Denis Mevlja i Branimir Mihaljević.

“Žao mi je što je Franka postala žrtvom moje nepažnje i nespretnog događaja za koji nije niti znala, te je, razumljivo, ostala šokirana. Mjesecima zajedno radimo na pjesmi i jedan trenutak moje nepažnje je promijenio sve ono dobro što smo napravili. Znam da će ipak na eurovizijskoj pozornici Franka ostaviti cijelu sebe, to sam osjetio od prvog trena kad smo počeli raditi na pjesmi”, stoji u priopćenju koje je Index dobio od Denisa Mevlje, poznatog pod umjetničkim imenom Denzel Beats ili Denz.

“Posljednja dva dana intenzivno smo radili na tome da otkrijemo kako se sve ovo dogodilo. Konačno smo došli do saznanja da je Denis, koji inače radi i prodaje beatove, na stranicu za prodaju, zabunom stavio krivi dokument pod nazivom druge pjesme, tj. stavio je pjesmu koja je rađena za Eurosong za koju nema odobrenje mene kao koautora za prodaju. Vidljivo je to i u foto dokumentu koji je objavio Guez, a kojeg dostavljamo u prilogu. Pjesma Crazy u potpunosti je rađena isključivo za Eurosong i do prodaje nikako nije smjelo doći.

Nesporno je da je Guez kupio pjesmu Blame me s vrlo limitiranom licencom, no moram naglasiti i kako je rumunjski glazbenik prekršio dva članka ugovora o kupovini glazbenog materijala s Denzel Beatsom, radnjama na koje Ugovorom nije imao pravo”, dodao je Mihaljević.