Održane 20. Večeri dalmatinske šansone, Četiri tenora osvojili publiku

by kol 20, 2017Domaća glazba, Festivali, Vijesti

Sinoć su na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku održane jubilarne 20. Večeri dalmatinske šansone gdje su prvu nagradu publike osvojili “Četiri tenora”.

Marku Škugoru, koji je član Četiri tenora, ovo je druga velika pobjeda ovog ljeta! Naime, u srpnju ga je publika nagradila prvim mjestom na Splitskom festivalu gdje je izveo pjesmu ‘Ka dica’. Tenori su pobjedom na šibenskom festivalu dokazali da ovo što rade se sviđa publici jer su drugačiji i na scenu donose nešto novo i svježe.

Drugo mjesto pripalo je lokalnoj grupi 022 sa pjesmom “Šibenska cura”, dok su na trećem klapa Brodarica.

Što se tiče žirija prvu nagradu dobili su klapa Šufit sa pjesmom “Uzelo te nebo suncu”, drugo mjesto osvojila je mlada pjevačica Zsa Zsa i njena pjesma “Kad budemo sami”, a treće mjesto po glasovima žirija osvojili su klapa Cambi i “Jubit ću te zauvik”.

Najizvođenija šansona za prošli godinu je ona od Nene Belana “Sanjaj”.

Najbolja debitantica je Romana Lalić Perković, najbolji tekst osvojio je Frane Bilić za pjesmu ‘Srce prije kiše’, a grupa Diogen nagrađeni su za najbolje kantautorsko djelo. Nagradu za najbolji aranžman dobio je Nino Nimac za skladbu ‘Svojim snom’ koju su izveli Indigo.

Meri Cetinić uručena je plaketa za dugogodišnju suradnju.

Dio atmosfere pogledajte u velikoj fotogaleriji: