Odgođen koncert Konstrakte & Zemlja gruva u Tvornici Kulture zbog bolesti članova benda

by pro 6, 2023Strana glazba, Vijesti

Konstrakta je sa svojim bendom Zemlja gruva trebala nastupiti pred zagrebačkom publikom 8. prosinca u Tvornici Kulture, ali koncert se ipak neće održati zbog bolesti članova njezinog benda.

Konstrakta se nedavno pridružila Gibonniju na pozornici njegovih koncerata u beogradskoj Štark Areni, a ta je kombinacija sjajno izgledala. Za zagrebački se koncert najavljivalo vrhunsko izdanje s bendom, ali neočekivana situacija natjerat će njezinu publiku da pričeka još neko vrijeme.

Prošle godine je pjesmom “In corpore sano” osvojila čitavu europsku scenu, a Konstrakta je prije nekoliko mjeseci publici predstavila i singl “Evo, obećavam”, koji je oduševio čitavu regiju. “Evo, obećavam” je singl napisan u formi omnibusa i podijeljen je u tri poglavlja – “Depresivna sam.”, “Anksiozan sam”. i “Obećaj mi.”. Tri režisera su radila na jednom videu, koji je u samo nekoliko sati izazvao pravo oduševljenje i lavinu reakcija. Pjesma dotiče sva najprisutnija psihička stanja danas – anksioznost i depresiju. Noviji singl je trebala uživo predstaviti i na zagrebačkom koncertu. Konstrakta sprema i novi album koji će predstaviti već početkom sljedeće godine, a nakon toga bi ga trebala izvesti i pred zagrebačkom publikom.

Konstrakta je 2022. predstavljala Srbiju na Eurosongu, gdje je osvojila peto mjesto hitom “In corpore sano”. Osvojila je i nagradu Marcel Bezansson, službeno priznanje Eurosonga koje se dodjeljuje najboljoj umjetničkoj izvedbi, a za koju su glasali komentatori svake televizijske postaje koja je sudjelovala na Eurosongu. Oni koji prije nisu pratili njezin rad, otkrili su da njezin nastup na Eurosongu ima sličan smisao za konceptualni pristup onome njezine sunarodnjakinje i umjetničke inspiracije Marine Abramović, a također smatraju da je Konstraktina autentičnost i kreativnost osvježavajuća i jedinstvena.

Konstrakta je pseudonim Ane Đurić, rođene u Beogradu, bivše arhitektice koja je postala tekstopiskinja, skladateljica i pjevačica. Kao članica hvaljenog benda Zemlja gruva nastupala je na nekim od najvećih glazbenih festivala u regiji te je bila predgrupa Cee Lo Greenu i Nouvelle Vague. Bend je odabran i da otvori posljednji koncert Amy Winehouse u Beogradu 2011. godine.

Novi datum koncerta bit će poznat uskoro. Sve kupljene ulaznice vrijedit će i za novi datum. Ako vam novi termin koncerta ne bude odgovarao, povrat novca za ulaznice kupljene preko Entrio platforme (bilo online na entrio.hr ili gotovinom na jednom od Entrio prodajnih mjesta) potrebno je zatražiti isključivo preko web forme.