Podijeli objavu

Bolje od vikenda jedino je produženi vikend, posebno ako ste u Šibeniku ili ste se uputili prema Jadranu gdje se večeras sprema najveća rock fešta do početka festivalske sezone.

Deveta kulturno – glazbena manifestacija Kulturaljka završava večeras velikim praskom uz jedini dalmatinski concert američkog gypsy punk benda Kultur Shock.

Veliko finale Kulturaljke u organizaciji P.A.R.K.-a bit će u šibenskom Importanneu koji je samo za ovu priliku doživo make – over u jedinstvenu koncertnu dvoranu na ovom dijelu Jadrana.

Ulaznice za koncert više se ne mogu kupiti u Zadru ni u online sustavima Eventim, a danas do 13 sati moći će se kupiti po cijeni od 80 kuna u Šibeniku u caffe baru Baldekin, Bono i Azimut te u Splitu u Circus. Nakon toga, ulaznice će se moći kupiti isključivo na ulazu za 100 kuna, a kupljena karta vaša je ulaznica na after party od ponoć do 6 ujutro u kultnom Tunelu gdje biste inače platili 20 kuna za glazbeni mash up s potpisom Drug Podrug i Škalja & Soko.

Zagrijavanje za koncert u Importanneu počinje u 21 uz Škalju & Soko, nakon toga, u 22 sata slijedi reunion šibenskog benda One More koji su u samo par godina djelovanja ostavili veliki trag na glazbenu scenu. Legenda Seattle scene i ostatka svijeta Kultur Shock na stage se penje u 23 sata, a na pozornici će im se pridružiti kralj rime Edo Maajka! Od 00.30 do 2 sata ispratit će vas Surka BeatBox! A onda after party u Tunelu!

Kultur Shock je gypsy punk bend iz Seattlea! Postoje već dugi niz godina i nitko tako vrhunski kao oni ne miješa rock, metal i punk s tradicionalnom balkanskom muzikom. Na turneji promoviraju svoj najnoviji studijski album ‘D.R.E.A.M.’. Ovo im je jedini nastup u Dalmaciji u sklopu europske turneje koji privode kraju i prvi ikad u Šibeniku!

One More, se nakon osam godina pauze okupio isključivo za nastup na Kulturaljci. Milan Mazalin, Frane Gulin, Mirko Burazer, Josip Bosna i Karlo Pulić, 2006. osnovali su šibenski autorski rock bend One More te do kraja 2011. održali preko 100 koncerata po srednjoj Dalmaciji i stekli gotovo kultni status u lokalnoj zajednici.

Primoštenski glazbeni genijalac i multi-instrumentalist, nagrađivani Ante Prgin Surka na stageu će izvesti svoj čudesni beatbox show. Surka radi beatbox s mikrofonom i loop mašinama pri ćemu stvara fraze od kojih nastaje kompletna pjesma. Nema unaprijed pripremljenih loopova, mp3-ca, CD-a ni sekvencera.