Obrada ‘Fantasy’ kao novi singl Georgea Michaela

by ruj 7, 2017Strana glazba, Videos, Vijesti

Sony Music sa ponosom predstavlja Fantasy –  singl Georgea Michaela i Nilea Rodgersa!

Prvotno snimljen kasnih osamdesetih, singl, Fantasy legendarnog superstara trebao se pojaviti na njegovoj drugoj, solo, višestruko platinastoj hit ploči, Listen Without Prejudice Vol.1. George je želio objaviti ovu pesmu kao jednu od vodećih singlova, ali se to nije dogodilo. Konačno, Fantasy se pojavila na B-strani američkog izdanja singla Freedom! ’90, a potom i na B-strani britanskog izdanja singla Waiting For That Day, 1990. Ali, za jednu od njegovih omiljenih pjesama, George je uvijek planirao da joj da zasluženi format singla.

Uživo, George Michael je izvodio Fantasy tijekom uspješne turneje Cover To Cover tour (1991), kada je nagradio sve svoje fanove kasetom sa ovom pjesmom, koja ih je čekala na njihovim sjedalima svih dvorana u kojima je držao koncerte tijekom te turneje. Kasnije, singl Fantasy se vratio na repertoar karizmatičnog pjevača tijekom njegove 25 Live turneje.

Početkom 2016., George je tragao za savršenim singlom koji bi najavio njegovu dugo očekivanu turneju Listen Without Prejudice Vol.1/MTV Unplugged, pa se Fantasy nametnula kao logičan izbor. Zbog toga je kontaktirao hit makera Nilea Rodgersa, jedinog čovjeka koji bi joj na najbolji način dao više funk prizvuk. I George Michael i Nile govorili su istim glazbenim jezikom, bili su na istoj stranici, a ostalo je povijest.

Danas, 07. rujna, singl konačno dolazi do svojih slušatelja koji će se i sami uvjeriti u njenu kvalitetu. Lako je razumjeti zašto je bila favorit Georgea Michaela.

Sjajna, ali tragično završena karijera Georga Michaela pružala se kroz četiri dekade, tijekom koje je prodao preko 120 milijuna albuma. Sony Music će 20. listopada objaviti reizdanje njegovog revolucionarnog albuma Listen Without Prejudice Vol 1/MTV Unplugged. Originalno objavljen 1990., Listen Without Prejudice Vol.1, producirao je, aranžirao i skoro kompletno napisao George Michael osobno, a po prodaji nadmašio je svog prethodnika, album Faith. MTV Unplugged snimljeno je u Londonu 1996. i sadrži sve one pjesme koje su definirale karijeru pop ikone, od perioda u grupi Wham! do albuma Older.

Proslavljajući ovo reizdanje, Sony Music zajedno sa Channel 4 i BBC Worldwide pustit će Freedom, odličan novi film, čiji je narator upravo George Michael. U dokumentarcu se pojavljuju takve glazbene legende kao što su Stevie Wonder, Elton John, Liam Gallagher, Nile Rodgers, supermodeli spota Freedom ’90 (Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington, Tatjana Patitz i Linda Evangelista), Mary J. Blige, Tony Bennett, Mark Ronson, Tracey Emin, Jean Paul Gaultier, Kate Moss, Ricky Gervais, James Corden, kao i mnogi drugi. George Michael je radio na ovom filmu do Božića 2016., a to je i njegov finalni doprinos karijeri, koja je ispisana zlatom.