Objavljene nominacije za petu nagradu Ambasador

by velj 20, 2021Domaća glazba, Vijesti

Domaća i regionalna publika od danas može glasati za petu nagradu Ambasador elektroničke glazbe koja se ove godine dodjeljuje u ukupno 28 kategorija.

Priznanja za najbolja ostvarenja u 2020. godini dodijelit će se 19. ožujka u Centru Gervais u Opatiji, a publika za svoje favorite može glasati u pet domaćih i pet regionalnih kategorija dok će struka dodijeliti nagradu u ukupno 18 kategorija. Svoje favorite publika može podržati glasanjem na internetskoj stranici nagrade www.ambasador.hr do 26. veljače 2021. godine, dok će glasanje struke trajati od 13. do 28. veljače 2021. godine.

Kroz otvorene javne prijave stiglo je 50 prijedloga, a čak 770 prijedloga u prednominacijskom ciklusu uputilo je 80 članova stručne radne skupine iz Hrvatske i regije. Ove će se godine dodijeliti i nagrada za životno djelo o kojoj će odlučiti Utemeljitelj nagrade i Nadzorni odbor Ambasadora.

Ambasador u svom jubilarnom 5. izdanju svijetli crveno kako bi ukazao na golemu krizu koja je pogodila hrvatsku i regionalnu glazbenu industriju, ali i kulturni sektor u cjelini. Svi će vizuali nagrade ove godine biti crvene boje te će se isticati uz slogan #RedAlert.

Ambasador i u vremenu krize djeluje na jačanju scene te poticanju suradnje i glazbenog stvaralaštva pa u okviru aktivnosti nagrade pokreće diskurzivni program Simpozij. Stručnjaci iz elektroničke glazbene industrije na Simpoziju će u sklopu nekoliko panela diskutirati o aktualnim temama, a u razgovor će se moći uključiti i publika. Simpozij je prvi korak u smjeru pokretanja glazbene konferencije koja će služiti kao platforma za suradnju i povezivanje sudionika scene, ali i ukazivati na probleme s kojima se suočava elektronička glazbena industrija.
Nominacije su objavljene ovdje.