Podijeli objavu

Jonathan, indie rock bend iz Rijeke te splitski hip hop Bach Vojko V  zvijezde su nominacija prvog izdanja nagrade Rock&Off s čak 4 nominacije, a slijedi ih reper Edo Maajka s tri nominacije u 9 kategorija za koje su glasali novinari.

Rockerske snage brane Goran Bare & Majke i The Strange s dvije nominacije koliko imaju i pop bend Mangroove, elektro pop bend NipplePeople te multižanrovski Chui, saznali smo danas u zagrebačkoj Tvornici kulture gdjesu predstavljeni nominirani izvođači u 9 kategorija prvog izdanja nezavisne glazbene nagrade Rock&Off!

Nedavno pokrenuta nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off ujedinila je hrvatsku glazbenu scenu okupivši na jednom mjestu sve njene dionike, od onih koji scenu stvaraju do onih koji je prate i podržavaju.

Čak 64 novinara i medijskih djelatnika iz 40 različitih vrsta medija koji već niz godina sustavno prate i usmjeravaju domaću glazbu u dva kruga, odabrali su najbolje glazbenike u Hrvatskoj ove godine u sljedećim kategorijama: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama “Rock&Off”, “Pop&Off”, “Rap&Off”, “Elektro&Off” te “Jazz&Off”, koji su albumom (LP/EP),  pjesmom ili koncertnim nastupom značajno obilježili hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog razdoblja (1.12.2017. do 30.11.2018.).

“Novinari/glasači su glasali u dva kruga, s tim da su u prvom krugu sami davali prijedloge izvođača unutar zadanih devet kategorija, a u drugom krugu su birali među onima koji su imali najviše nominacija. Glasanje je završeno 31. prosinca, u trenutku kada je započela 2019. godina”, objasnio je Aleksandar Dragaš, predsjednik Stručne komisije.

Za nagrade u kategorijama nominirani su:Album godine

Edo Maajka – Put u plus
Goran Bare & Majke – Nuspojave
Jonathan – To Hold
The Strange – Echo Chamber
Vojko V – Vojko

Pjesma godine

Elemental – Nešto glasno
Jonathan – I Never Meant To Be There
Mangroove – Laka sam
Valentino Bošković i TBF – Adio, trafikonte!
Vojko V – Kako to

Veliki prasak

Kensington Lima
Ogenj
Rezerve

Koncertni izvođač godine

Chui
Edo Maajka
Jonathan
NipplePeople
Vojko V

Rock&Off

Goran Bare & Majke
Jonathan
The Strange

Pop&Off

Boris Štok
Detour
Mangroove

Rap&Off

Edo Maajka
Kandžija
Vojko V

Elektro&Off

ABOP
NipplePeople
SUN U

Jazz&Off
Chui
Matija Dedić
Mimika Orchestra

Nagrade publike
Chui
Edo Maajka
Elemental
Goran Bare & Majke
Jonathan
Kensington Lima
Mangroove
NipplePeople
Ogenj
Rezerve
The Strange
Valentino Bošković i TBF
Vojko V

“Prijedlozi i nominacije novinara pokazali su koliko raznovrsnu i kvalitetnu scenu imamo, i posebno nam je drago zbog toga jer smo time dobili potvrdu da je ovakav tip nagrade bio potreban. Osim toga na web stranicama Rock&Off-a naveli smo i sve bendove  koji su imali po minimalno tri nominacije od strane žirija u kategoriji „Special Mention”. Popis tih 140 bendova s linkovima na njihove društvene mreže, dovoljno govori koliko nam je scena raznovrsna i bogata, te kako naš novinarski žiri pažljivo prati sve zanimljivosti i novitete na sceni,“ naveo je Krešimir Blažević, direktor nagrade. Popis bendova pogledajte ovdje.

Iako su pobjednici u 9 kategorija, koje ćemo saznati 31. siječnja na završnoj dodjeli u zagrebačkoj Tvornici kulture odabrani, za kategoriju „Nagrada publike” se može glasati na Iskonovoj platformi od 15. do 30. siječnja 2019. godine www.iskon.hr .

“Uz struku, svoj osvrt na glazbenu 2018. godinu moći će dati i svi zaljubljenici u dobru glazbu svojim glasovima te pritom osvojiti Marshall glazbene nagrade. Najboljeg izvođača po izboru publike dočekat ćemo na Rock&Off pozornici, s koje ćemo raditi live streaming na posebnom Rock&Off Iskon.TV kanalu,” istaknuo je predsjednik uprave Iskona, Krešimir Madunović.

„Veliki broj novinara i medija koji se odazvao izboru osigurava to da smo dobili jedan realan i relevantan prikaz hrvatske glazbe. Osim što postoji široki generacijski raspon žirija, prisutni su svi značajni mediji, od tiskanih preko radija i televizije do internetskih portala i blogova koji prate glazbu te jednako važno, žiri okuplja novinare iz različitih krajeva Hrvatske što potvrđuje nacionalni značaj ove nagrade,“ rekao je Davor Drezga, glavni tajnik Unisona, jednog od koproducenta nagrade.

“Rock&Off nagrada kulminirat će u četvrtak, 31. siječnja na završnoj dodjeli u zagrebačkoj Tvornici kulture s početkom u 20 sati. Bit će to jedna netipična dodjela i odmak od manifestacija na kakve smo dosad navikli. Voditeljica manifestacije je sjajna novinarka i voditeljica Martina Validžić, a publiku u maksimalno dva sata programa očekuje veliki broj koncertnih nastupa najboljih ovogodišnjih izvođača i bendova“, zaključio je umjetnički direktor nagrade, Hrvoje Horvat.

Podsjetimo, koproducenti nagrade su Unison – Hrvatski glazbeni savez i KD Tvornica kulture koja ove godine slavi 20 godina postojanja, uz organizatora Hrvatsko društvo skladatelja i sponzorstvo Iskona, s ciljem prepoznavanja i priznavanja vrijednosti i raznolikosti domaćeg “rock&off” stvaralaštva.