Objavljen soundtrack filma Black Panther

Novo izdanje presedan u povijesti Marvela

Podijeli objavu

Predvođen istoimenom pjesmom, novi album „Black Panther“ nastao je kao glazbena suradnja Grammyem nagrađene superzvijezde – Kendricka Lamara, te čelnog čovjeka diskografske kuće Top Dawg Entertainment – Anthonya ‘Top Dawg’ Tiffitha.

Dvojac je na ovom soundtracku zabilježio prvu suradnju, a kako bi stvorio glazbu inspiriranu Marvelovim filmom „Black Panther“. Nova glazbena poslastica najavljena je singlovima „Pray For Me“, nastalim u suradnji s The Weeknd-om, „King’s Dead“ – na kojem se uz Kendricka Lamara pojavljuju Jay Rock, Future i James Blake te singlom „All The Stars“, kojim su Lamar i njegova suradnica SZA premašili brojku veću od 68 milijuna streamova. Također, video za potonju pjesmu, za čiju su se režiju pobrinuli Dave Meyers & little homies, broji više od 10,5 milijuna YouTube/VEVO pregleda.

Kendrick Lamar priznat je kao jedan od najvažnijih umjetnika, koji svojom kreativnošću i inovativnošću pridonosi glazbi, a novo izdanje dodatno je naglasilo njegovu i Tiffithovu važnost i u filmu. Ovim soundtrackom Marvel je napravio presedan te u svoj film integrirao više pjesama stvorenih isključivo za potrebe filma, čime ova glazbena suradnja dodatno dobiva na jačini.

Uz već spomenute suradnike, Kendrick Lamar na novom je izdanje imao pomoć i glazbenika kao što su ScHoolboy Q, Travis Scott, Swae Lee, Khalid, Vince Staples,…

Album „Black Panther“ hrvatskoj je publici dostupan u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.