Objavljen natječaj za nove pjesme 65. Zagrebačkog festivala

by ruj 17, 2017Domaća glazba, Festivali, Vijesti

Objavljen je natječaj za pjesme nadolazećeg 65. Zagrebačkog festivala.

Natječaj će trajati mjesec dana, do 15. listopada, a prijave će biti moguće putem online obrasca dostupnog na službenim web stranicama Festivala. Umjetnički direktor, Neno Belan, i ove godine vjeruje u veliki odaziv autora i izvođača koji će premašiti rekordnih lanjskih 270 prijava.

Kriterij za odabir skladbi je isključivo umjetnička vrijednost, s naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova te cjelokupnog djela

Zadovoljan sam prvom godinom svog mandata na čelu našeg najstarijeg festivala popularne glazbe, pogotovo jer su brojne pjesme, prije svega pobjednička, zaživjele u eteru. Drago mi je da javnost povezuje brend Zagrebačkog festivala s kvalitetnom glazbom i vrhunskim izvođačima, a pred mojim timom je da taj status potvrdimo i sa sljedećim, 65. izdanjem Festivala“, izjavio je Belan.

Pobjednički duet posljednjeg Zagrebačkog festivala, „Sve u meni se budi“ Damira Kedže i Zsa Zse, postao je pravi hit zaradivši i nominacije za nagrade Porin i Cesarica. Pjesma „Poslije nas“ u izvedbi grupe Pavel, predstavljena na Zagrebačkom festivalu, našla se na popisu 10 najemitiranijih domaćih pjesama po službenim podacima HDS ZAMP-a.

Aktualnosti Zagrebačkog festivala pratite na službenim Facebook i Twitter stranicama.