Objavljen je soundtrack hvaljenog filma „Yesterday“, rock-n-roll komedije posvećene sastavu The Beatles

by srp 3, 2019Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Oscarom nagrađen redatelj Danny Boyle („Trainspotting“) i scenarist Richard Curtis („Love Actually“, „Four Weddings and a Funeral“) glavni su kreativni pokretači vizije iz koje je nastao film „Yesterday“, rock-n-roll komedija o glazbi, životu i prijateljstvu koja daje hommage sastavu The Beatles, jednom od najvećih bendova svih vremena.

Na soundtracku filma našli su se neki od njihovih najvećih hitova, a otpjevao ih je Himesh Patel, koji u filmu „Yesterday“ tumači glavnu ulogu. Hrvatska publika soundtrack filma može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu, a fizičko izdanje je dostupno u prodaji.

Za soundtrack filma zaslužan je producent, skladatelj i dobitnik Zlatnog globusa Daniel Pemberton. Pemberton je za potrebe filma kreirao soundtrack koji odražava radnju filma i istovremeno može biti zasebno slušalačko iskustvo. „Ovaj film dokazuje kolika je moć pjesama“, kaže Pemberton te nadodaje: „Glazba mijenja svijet, ljudi se s njom poistovjećuju“.

Pjesme legendarnog sastava koje su se našle na soundtracku otpjevao je Himesh Patel, talentirani glumac kojemu je u filmu pripala glavna uloga. Mladom je Britancu to bila velika čast, posebice zato jer je od malih nogu veliki obožavatelj legendarnog rock sastava. „Ostali smo vjerni originalnim verzijama pjesama, istovremeno ih interpretirajući na vlastiti način. Mislim da će u ovom filmu uživati i mlađe generacije koje se još nisu susrele s glazbom The Beatlesa i njihovi fanovi. U tome je čarolija njihovih pjesama“.

„Yesterday“ donosi priču o Jacku Maliku, zaljubljeniku u glazbu čiji snovi o profesionalnoj glazbenoj karijeri svakim danom sve više blijede. Nakon što se na neobjašnjiv način nađe u svijetu u kojem nitko nije čuo za sastav The Beatles, Jack uz pomoć njihove glazbe te menadžerice Debre (Kate McKinnon) postaje popularan glazbenik i zvijezda. Kako njegova slava raste, Jack riskira gubitak njegove prijateljice Ellie (Lily James) te se nalazi u iskušenju koje će od njega tražiti da dokaže kako nikakvo iskustvo ne može nadmašiti ljubav.

Film „Yesterday“ premijerno je prikazan na njujorškom Tribeca Film Festivalu, a dostupan je u redovitom programu i u svim hrvatskim kinima! Prateći soundtrack dostupan je hrvatskoj publici putem Deezera i Google Playa, a fizičko izdanje je dostupno u prodaji u svim CD shopovima.

„Yesterday“- popis pjesama:

Yesterday
The World Is Universal (Universal Fanfare)
Summer Song
Interlude I: A Day In The Life
I Saw Her Standing There (Tracks On The Tracks Sessions)
Something (From The Album „One Man Only“)
Let It Be (From The Album „One Man Only“)
Interlude II: Strawberries
Carry That Weight
Here Comes The Sun (From The Album „One Man Only“)
The Long & Winding Road (Recorded Backstage)
Interlude III: Gorleston Beach
Help! (Live At Pier Hotel)
Yesterday (From The Album „One Man Only“)
She Loves You (Tracks On The Tracks Sessions)
A Hard Days’s Night (From The Album „One Man Only“)
Something
In My Life (From The Album „One Man Only“)
Interlude IV: Train Tracks
I Want To Hold Your Hand (Tracks On The Tracks Sessions)
Back In The U.S.S.R. (Live At Wembley)
All You Need Is Love (Live At Wembley)
Interlude V: Yesterday’s Rain
The Long & Winding Road (From The Album „One Man Only“)
Hey Jude (From The Album „One Man Only)
Ob-La-Di, Ob-La-Da (Live At Cleves School)
Interlude VI: Life Goes On