Objavljen datum 65. Zagrebačkog festivala

by pro 5, 2017Domaća glazba, Festivali, Izdvojeno, Vijesti

Jubilarno, 65. izdanje Zagrebačkog festivala održat će se u petak, 26. siječnja 2018. u dvorani „Kornati“, uz izravan televizijski prijenos!

Najdugovječniji hrvatski festival popularne glazbe ove će godine predstaviti 22 nove pjesme sljedećih izvođača: Adastra, Ana Opačak, Antonela Doko, Bang Bang, Bruno Krajcar, Đani Stipaničev & Renata Sabljak, Eni Jurišić, Fluentes, Gelato sisters, Ivo Perkušić, Lea Mijatović, Marin Jurić Čivro, Mario Huljev, Marko Tolja, Matija Borščak, Nikolina Tomljanović, NoA, Sandro Bastiančić & Nina Romić, Stela, Tonka, Vanna i Zsa Zsa.

Službeno je započela festivalska kampanja

Pjesme su od ovog tjedna zapolovile radijskim eterom čime je i službeno započela festivalska kampanja koja će kulminirati na završnoj manifestaciji u siječnju. Umjetnički direktor, Neno Belan, dijeli uzbuđenje s izvođačima i autorima pjesama nadolazećeg festivala: „Festival će okupiti glazbenike različitih generacija, od onih iskusnih čiji se profesionalni staž mjeri u desetljećima do mlađe generacije stasale u showu The Voice i na društvenim mrežama. Ima jako lijepih pjesama i talentiranih izvođača, vjerujem da ćemo na najbolji način obilježiti 65. rođendan našeg najstarijeg, ali vječno mladog festivala“, izjavio je Belan.

Uspjeh vrijedan pažnje i priznanja je onaj pjesme „Sve u meni se budi“, prošlogodišnje pobjednice Zagrebačkog festivala. Ovaj duet Kedže i Zsa Zse kojeg autorski potpisuje Ante Pecotić već se 50 tjedana nalazi na HR TOP 40 listi i jedan je od hitova koji su se najduže zadržali na toj listi. „Čestitam autoru i izvođačima, to je zaista pravi uspjeh, a drago mi je i da je tu upravo Zagrebački festival odigrao ključnu ulogu „piste za lansiranje“ hitova kao što je ovaj“, komentirao je Belan.

Više o festivalu saznajte na službenim web stranicama – slušamo se i gledamo 26. siječnja 2018. na 65. Zagrebačkom festivalu!