Objavljen album sa svim originalima i novim interpretacijama edicije “Zimzeleno a novo”

by kol 18, 2017Domaća glazba, Vijesti

Sjajna suradnja Croatia Recordsa i emisije “Music pub” eminentnog glazbenog urednika i radijskog novinara Zlatka Turkalja je nakon objavljivanja trećeg vinila iz ekskluzivne edicije “Zimzeleno a novo”nastavljena objavom CD izdanja sa svim originalnim snimkama i njihovih novih interpretacija.

Projekt “Zimzeleno a novo” pokrenut je 2015. godine kao akcija kojom će se na inovativan način, povezivanjem značajnih autora i interpreta iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina s današnjim glazbenim snagama, predstaviti hrvatska glazbena kultura. Prvo izdanje toliko je oduševilo struku i publiku da su pohvale na račun ideje i realizacije dovele do uspostave prestižne, prepoznatljive serije.

CD donosi 18 glazbenih “parova” koji na fascinantan način osvjetljavaju naše antologijske pjesme: “Kuća za ptice”, “Sreća”, “Radio”, “Neda”, “Čuvaj se”, “Sasvim slučajno”, “Vjeruj u ljubav” dobile su fascinantne nove verzije u režiji nekih od najvećih talenata hrvatske glazbene scene.

“Svakom novom verzijom u ovoj glazbenoj akciji ne želi se dobiti tek običan prepjev, samo nova snimka, već pjesma koja koja će zadržati osnovnu melodiju, ali i potrebni kreativni odmak od originala i što je važno, čvrstu povezanost s novim izvođačem. To nije uvijek lako postići, jer radi se o zadacima – pjesmama koje su glazbeni dokumenti svoga vremena”, komentirao je gospodin Turkalj svoj odabir.

Eminentni glazbeni urednik, voditelj te vrsni poznavatelj domaće, ali i svjetske glazbene scene Zlatko Turkalj želio je podsjetiti na čuvene glazbene materijale koji su u vrijeme nastanka bili korak ispred vremena i vratiti ih u radijske i televizijske programe. Idejni plan bio je kroz te legendarne pjesme predstaviti i nove domaće glazbene snage koje, bez obzira na svoj odličan rad i kvalitetu, teško dolaze do prostora u medijima, a tako i teže do publike. Ideju je podijelio s direktorom diskografske kuće Croatia Records, Želimirom Babogredcem, koji ju je svesrdno podržao i omogućio njenu realizaciju.

“Kad mi je Turki iznio svoju ideju, odmah sam vidio da je to nešto što nam treba. ‘Zimzeleno’ je pravi primjer ponovnoga otkrivanja odličnih pjesama. Mlađi su izvođači u potrazi za novim pjesmama, a glazbeni svijet pokazuje da se može uzeti i pjesma koja stoji u ladici i pokazati je svijetu u novome ruhu, na poseban i svakome izvođaču svojstven način”, komentirao je gospodin Babogredac odluku o suradnji.

Album “Zimzeleno a novo” potražite po cijeni od 99 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te sljedećim poveznicama: