Obitelj pokojnog Princea želi zabraniti Trumpu da koristi njegove pjesme

Podijeli objavu

Obitelj pokojne glazbene zvijezde Princea zatražila je od američkog predsjednika Donalda Trupa da više ne koristi glazbu tog pjevača na svojim skupovima, kao što se do sada dogodilo u više navrata.

“Princeovi nasljednici nikada nisu dali svoje dopuštenje predsjedniku Trumpu ili Bijeloj kući da koriste Princeove pjesme i zatražili su da se odmah zaustavi svako korištenje”, napisao je na Twitteru Omarr Baker, polubrat Princea Rogersa Nelsona, kako mu je bilo puno ime.

Po više američkih medija, tim američkog predsjednika navodno je u više navrata na skupovima puštao Princeovu najveću uspješnicu, Purple Rain.

Prince je još jedan na dugačkom popisu umjetnika čiji su nasljednici, ili oni sami, zatražili od Trumpa da ne koristi njihovu glazbu na svojim skupovima.

Većina je to zatražila još tijekom predsjedničke kampanje 2016. Rolling Stonesi, Adele, Neil Young, R.E.M., Aerosmith i Queen, kao i nasljednici Georgea Harrisona, osudili su korištenje svojih djela na okupljanjima republikanaca – piše index.hr

Obitelj pokojnog Luciana Pavarottija, jednog od najvećih modernih tenora, kritizirali su korištenje snimke “Nessun Dorma”, slavne arije iz Puccinijevog “Turandota”.

Američki dužnosnici mogu dobiti licence kod tvrtki za zaštitu autorskih prava koje za to traže eksplicitno dopuštenje pjevača.

Mick Jagger, pjevač Rolling Stonesa, rekao je kako su unatoč njegovim zahtjevima organizatori Trumpovih skupova “puštali što su htjeli”.