NOX festival – Šibenik

by stu 11, 2017Domaća glazba, Festivali, Vijesti

Gradska vlast prevozi partijanere u underground zgradu bivše JNA pokraj UNESCO-ve tvrđave sv. Nikola 
Šibenska gradska uprava organizirat će u subotu navečer (11. studenog 2017.) za posjetitelje Nox festivala besplatan prijevoz do uvale Minerska pokraj tvrđave sv. Nikole, odakle će ih posebnim prijevozom tijekom noći i razvoziti natrag u grad.

Od 23 sata navečer, pa sve do završetka programa u ranim jutarnjim satima nedjelje, NoxBus će između Šibenika i Minerske voziti deset puta tamo i natrag, a točan vozni red s lokacijama i vremenom polaska bit će objavljen narednih dana.

– Željeli smo i na ovaj način iskazati potporu alternativnoj sceni u gradu, ali prije svega osigurati građanima da tamo stignu sigurno i nakon zabave se sretno vrate svojim domovima. Smisao postojanja gradske uprave je da građanima osigura uvjete za kvalitetan život u sigurnom okružju i na ovaj način htjeli smo poslati poruku svim progresivnim kreativnim snagama u Šibeniku da smo uz njih – kazao je Paško Rakić (HDZ), zamjenik šibenskog gradonačelnika zadužen za društvene djelatnosti.

LJUDI, IDE NOX!

Na festivalu NOX u subotu, headliner je Amerikanac s prebivalištem u Berlinu Jon Hester.
Njegovi DJ setovi protkani su živim ritmovima, a pustolovnim melodijama bez napora spaja različite vrste techna i housea. Nastup na Noxu bit će mu prvi dolazak u Hrvatsku i šibenska publika može očekivati zvukove berlinskog techna s primjesama Chicaga i Detroita, najavljuju organizatori festivala.

Prvi put u Dalmaciji nastupit će i Slovenka s prebivalištem u Slavonskom Brodu, Lea Tolić – poznata kao i Mistress Milea.

Lea je novo osvježenje na sceni i mlada nada u usponu koja je već dospjela u 5 najboljih domaćih Burn Residency finalista. Nastupala je po cijeloj državi, često gostuje u BiH i Srbiji, a njezini nastupi traju po nekoliko sati.

Dva lokalna predstavnika NOX-a dolaze iz Zadra i Šibenika.

Toni Kostijal predstavnik je party scene susjednog grada i smatraju ga jednim od najboljih DJ-a svoje generacije. Više je puta nastupao u Šibeniku gdje je svojim nastupima ostavio snažan dojam na domaću publiku i njihove goste.

Šibenčanin Lawrence Klein, odnosno Lovre Kanjer, četvrto je ime koje predstavljamo na ovogodišnjem NOX-u i namjerno je ostavljeno kao šećer na kraju. U svibnju je pobijedio u hrvatskom izdaju Burn Residency Mix Offa i upravo on otvara šibenski party u subotu u uvali Minerska. Publici će ponuditi svoj originalni i prepoznatljivi zvuk koji mu je već donio brojna priznanja.

Inače, od prvog izdanja NOX-a prošlo je već tri godine, a u bivšem vojnom kompleksu u Minerskoj bit će organiziran po prvi put. Za potrebe razvoja  underground scene, lokalna samouprava ustupila im je na korištenje atraktivnu vojnu zgradu u kanalu sv. Ante smještenu pokraj tvrđave sv. Nikole, koja je nedavno uvrštena na popis svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Glazbena fešta kreće u subotu od 23 sata, a ulaznice se u pretprodaju mogu nabaviti u šibenskom caffe baru Skipper po cijeni od 40 kuna, odnosno na dan partija po cijeni od 60 kuna.

NOX zajedno organiziraju udruge Nota Šibenik i P.A.R.K iza kojih je niz uspješnih evenata poput open air partya Sweet Sound of Summer te festivala Regius i Kulturaljka.

Taj glazbeni događaj snažno podupiru Grad Šibenik, Turistička zajednica Grada Šibenika, Klubska scena, portali ŠibenikIN i Glazbeni.info te šibenski glazbeni promotor RatCat.