Podijeli objavu

Danas, točno u podne u samom centru Zagreba, u Caffe baru i Music shopu Nova ploča održano je predstavljanje albuma “65. Zagrebačkog festivala” objavljenog u nakladi Croatia Recordsa. Album su predstavili umjetnički direktor Zagrebačkog festivala, Neno Belan, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a Milan Majerović-Stilinović te kreativna direktorica Croatia Recordsa, Nikolina Mazalin.

“Htio bih zahvaliti svim autorima i izvođačima koji su se odazvali na natječaj, ove godine ih je bilo rekordnih, nešto manje od 300 prijavljenih i nije bio lak zadatak odabrati samo njih 20 koji se nalaze na CD-u. U tu svrhu okupio se stručni žiri, tri radijska glazbena urednika, jedan glazbeni kritičar i jedan producent, mi smo preslušavali sve materijale i nadam se da će svi biti zadovoljni s onim što smo odabrali i da će se svi dostojno predstaviti na festivalu”, rekao je Neno Belan.

“Već tradicionalno Zagrebački festival otvara kreativnu godinu te je jedan od projekata koji Hrvatsko društvo skladatelja podržava već 65 godina s posebnim ponosom, naravno, zbog činjenice da je to naš najstariji domaći festival popularne glazbe i neizbježni dio cijele naše glazbene industrije, posebno u ovih zadnjih pet godina otkad je festival preporođen pod umjetničkim ravnanjem Ante Pecotića i Nene Belana”, rekao je Milan Majerović-Stilinović i dodao: “Sam festival je najbolje izgledajući i najbolje zvučajući festival u Hrvatskoj, budimo iskreni, to je top naše glazbene produkcije!”

slika 620px

slika 620px

slika 620px

slika 620px

slika 620px

Predstavljanju CD-a nazočili su Vanna, Marko Tolja, Jerko Marić (Adastra), Bruno Krajcar, NoA, Ana Opačak, Stela, Jurica Popović, članovi grupa Fluentes i Bang Bang te predstavnici diskografskih kuća, medija.

Izdanje “65. Zagrebački festival”, koji se od ovog tjedna nalazi u prodaji, sadrži 20 pjesama koje će biti izvedene sutra od 20 sati u zagrebačkoj City Plazi (Dvorana Kornati). Vizual ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala potpisuje Karlo Kazinoti, dok je grafičku pripremu CD-a napravio Ivo T. Montina.

“Kad poslušate ovaj CD čut ćete jedan vrlo ugodan program. To nije samo spoj različitih pjesama, već se može slušati i kao jedan od najboljih CD-a koji smo dosad izdali. O uspješnosti CD-a mogu govoriti s pozicije diskografa – neki od naših izvođača, koji su se po prvi put predstavili na Zagrebačkom festivalu, u zadnjih su nekoliko godina osvajali Porine za najboljeg novog izvođača! Ove godine Croatia Records ima 5 izvođača na festivalu, a neki od njih su već nekoliko tjedana na najvišim mjestima hrvatske top liste singlova – HR top 40″, istaknula je Nikolina Mazalin.

Među njima je Vanna koja će na festivalu izvesti pjesmu “Najbolji ljudi” za koju je sama napisala glazbu i tekst, a koja je već osvojila radijske etere diljem zemlje. Njezin novi singl već se šest tjedana nalazi na nacionalnoj top listi radijskog emitiranja HR top 40, a ovoga je tjedna na visokom 8. mjestu! Četiri tjedna na listi najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj je i pjesma “O čemu pričamo” dobitnice nagrade Porin za najboljeg novog izvođača, Antonele Doko dok je pjesma zagrebačkog pop rock benda Bang Bang ovoga tjedna ušla na listu HR top 40 s pjesmom “Papar i sol”.

Na festivalu i na CD-u svoje nove pjesme imaju i Adastra, Ivo Perkušić, Marko Tolja, Tonka, Eni Jurišić, Mario Huljev, Lea Mijatović, NoA, Marin Jurić-Čivro, Adastra, Stela, Nikolina Tomljanović, Sandro Bastiančić i Nina Romić, Matija Boršćak, Ana Opačak, Fluentes, Bruno Krajcar i Gelato Sisters.

Fotografije: Nikola Knežević