Novo poglavlje jednog od najznačajnijih rock bendova: Parni Valjak stiže na Tvrđavu sv. Mihovila!

by lip 20, 2023Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Parni Valjak, jedan od najznačajnijih rock bendova u regiji, ovog će ljeta stati na jednu od najljepših otvorenih pozornica na Jadranu – onu na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku na kojoj nastupaju 31. kolovoza.

Krajem ožujka Parni Valjak je objavio novi autorski singl “Moja glava, moja pravila” i time potvrdio nastavak svoje priče u kojoj im se pridružio Igor Drvenkar. Ova odluka dočekana je uz snažnu podršku njihove vjerne publike, koja je do svog punog izražaja došla na dosad održanim koncertima u sklopu klupske proljetne turneje. Već s prvim taktovima pomno odabranog koncertnog repertoara, kojeg čine svevremenski klasici poput “Stranica dnevnika”, “Jesen u meni”, “Dođi”, “Ugasi me”, i “Zastave”, generacijski raznolika publika oduševljeno je prihvatila ovo novo poglavlje.

Glazbu i stihove nove pjesme “Moja glava, moja pravila” potpisuje Husein Hasanefendić Hus, autor bezvremenskih klasika Parnog Valjka koji su odgojili generacije slušateljica i slušatelja. Pjesma je nastala prije nekoliko mjeseci, tražila je svoj glas i u kadru se pojavio upravo Igor, koji je svojom energijom, pristupom i glasom osvojio simpatije članova benda. Pjesma je vrlo brzo po objavi zauzela i vodeće mjesto službene HR Top 40 liste domaćeg radijskog airplaya i na broju 1 provela čak šest uzastopnih tjedana.

Nakon što su svoje novo poglavlje uživo predstavili proljetnom klupskom turnejom na kojoj su nastupili u prepunim koncertnim prostorima u Zadru, Rijeci, Ljubljani i Mariboru, a prije nego što stanu na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture u listopadu, članovi benda Parni Valjak svoje novo poglavlje predstavljat će uživo i tijekom ljetnih mjeseci na open-air koncertima, a jedna od ključnih postaja svakako je draga im destinacija – Tvrđava sv. Mihovila, koja ove godine slavi desetu koncertnu sezonu!

Prvi set ulaznica dostupan je po cijeni od 25€, a nakon toga cijena ulaznice iznosit će 30€. Ulaznice su od danas 20. lipnja prva 24 sata dostupne korisnicima Mastercard® kartica u sustavu Eventim, a nakon toga svima ostalima te će se moći kupiti u sustavu Eventim i u City pointu Tvrđave kulture Šibenik.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava ostvaruju popust od 10% na ulaznice kupljene u City pointu Tvrđave kulture Šibenik.