Novi singl i videospot Big Strip Gorile

by pro 1, 2017Domaća glazba, Izdvojeno, Nova izdanja, Vijesti

Zagrebački band Big Strip Gorila predstavlja novi singl i spot za pjesmu “Novi mjesec“. To je ujedno i posljednji singl s albuma-prvijenca „Moment“ kojim će zaključiti jednu etapu i najaviti rad na novom materijalu.

Videospot je nastao kao razigrana umjetnička suradnja benda s redateljem Tonijem Mijačem i splitskim performerom Marinom Tudorom koji se dugi niz godina bavi izvedbama s dijapozitivima. Taj spoj aktivirao je svakog od sudionika da se okusi u ulozi koautora te timskom sinergijom stvori vizualni mozaik koji je na kraju rezultirao ovim djelom. Oblici i slike svakodnevnih predmeta zabilježeni kamerom produkt su trenutne inspiracije na atmosferu pjesme i kretnje članova benda. Mix i snimku napravio je producent Boris Fischer, dok je za master snimku zaslužan Goran Martinac.

Big Strip Gorila svoju glazbu opisuju kao “zoo-rock”. Album-prvijenac naziva “Moment” objavljen je 28. listopada 2016. godine, a album je od datuma izlaska pet uzastopnih tjedana proveo na top listi najprodavanijih domaćih albuma te se uz odlične kritike našao se i na većini domaćih top lista najboljih albuma u 2016. godini.