Novi singl kutinske koncertne atrakcije: Podočnjaci skemijali “Laboratorij”

by srp 20, 2023Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Podočnjaci, koncertna atrakcija iz Kutine koja je u protekle tri godine stekla status miljenika alternativne domaće scene, predstavlja novi singl. Koristeći svoju uspješnu formulu brzog ritma, zaraznog refrena, ljubavne tematike i daška humora, momci su skemijali “Laboratorij”, zajedno s pratećim videospotom.

“Moglo bi se reći da s ovim singlom otvaramo Pandorinu kutiju i pokrećemo lavinu s kojom ćemo na čistinu izbaciti sve što se skrivalo u našem malom studiju u ove tri godine postojanja benda” otkrivaju Podočnjaci i najavljuju pregršt novih pjesama u narednim mjesecima: “Nismo još sigurni u kojem formatu će novi materijal izaći na svjetlo dana, ali znamo da će ga biti dosta i da će spontanost odraditi svoje, kao i uvijek”.

Prateći videospot redateljski potpisuje Eva Basta, dok se montažom bavio Robert Salčić, a dečki otkrivaju: “Spot je rađen u društvu bliskih prijatelja i suradnika Podočnjaka i to nam je uvijek bitno, da spojimo ugodno s korisnim i uživamo dok radimo. Poruku spota odredite sami, jer tako na kraju svatko ima svoju”.

Novi singl “Laboratorij” se lako može povezati s njihovim dobro poznatim singlom “Šiške”, pa tako opet donose prstohvat emocija i dozu razigranosti koju uvijek nose u sebi i nije ih strah pokazati. “Iako singl podsjeća na naše početke, čuje se u njemu jedna doza zrelosti i iskustva. Nadamo se da će fanovi prepoznati originalnost i iskrenost koju pjesma nosi”, poručuju beachboy19, Sinista Ruky i producent Nix K.

Podočnjaci su mladi bend iz Kutine, djeluju tek tri godine i do sada su postali jedno od interesantnijih glazbenih imena nove generacije. Iza sebe imaju rasprodanu zagrebačku Tvornicu kulture, nominaciju za nagradu Rock&Off, a pažnju šire publike zaplijenili su singlovima “Šiške” i “Papuče” te hvaljenim debitantskim albumom “Ispod očiju”, koji je u vrlo kratkom roku stekao status favorita među njihovom publikom.

Sredinom svibnja ove godine u zagrebačkom Vintage Industrial Baru održali su najintimniji koncert do sada, a zatim je uslijedio i niz festivalskih nastupa diljem regije – svoju koncertnu energiju tako su predstavili na pozornicama ovogodišnjih izdanja Sea Star Festivala, Drita iz Osijeka, EXIT Festivala, a početkom kolovoza slijedi i nastup na posljednjem izdanju festivala Ferragosto Jam.

Singl “Laboratorij” dostupan je u digitalnoj sferi i u radijskom eteru, u izdanju diskografske kuće yem. Podočnjake možete pratiti i na njihovom Instagramu, a sve relevantne informacije doznajte i na Instagramu i YouTube kanalu yem-a.