Podijeli objavu

Nedavno objavljeni dvostruki album grupe Coldplay nazvan “Everyday Life” posljednjih tjedan dana, koliko je prošlo od njegova objavljivanja, popraćen je pozitivnim kritikama na najvećim svjetskim glazbenim portalima, a polako pridobiva i simpatije od strane medija u Hrvatskoj.

“Everyday Life” koji je od strane benda isprva najavljen kao eksperimentalni uradak, magičan je i slojevit album s kojim se bend u potpunosti prepustio i oslobodio svih okova, a usput i odgovorio na sve negativnosti i okrutnosti koje se događaju u svijetu. Uz sve, na oba dijela izdanja (prvi dio “Sunrise”, drugi dio “Sunset”) Coldplay su napravili svojevrsni povratak svojim počecima, ali i odlučili spojiti razne žanrove i utjecaje poput gospela, world musica i jazza.

“Ovaj album će se svidjeti svim fanovima Coldplaya. Svim fanovima, bez rezerve. Neovisno o tome bili oni fanovi ranih radova, gdje je pristup benda stvaranju glazbe bio više tradicionalan, ili pak fanovi koji su se u vlak Coldplay ukrcali kada su u njemu već putovali Charlie Brown i kineska princeza (Princess of China) dok je nebo prepuno zvijezda (A Sky Full Of Stars) stvaralo neku novu magiju (Magic). Rekao bih da ovaj album kombinira najbolje od oba svijeta i dodaje ono nešto s čime se Coldplay nisu bavili, a što su maštovito i vješto ugradili u ovaj odličan mješanac glazbenih pravaca i kultura.” – pišu na portalu Soundguardian.

Od stranih glazbenih medija također su se nanizale riječi hvale, a izdvajamo neke od najupečatljivijih:

The Telegraph (UK): “16 iskrenih pjesama jednog od najboljih britanskih bendova ovoga stoljeća”

NME: “S ‘Everyday Life’ Coldplay su dokazali kako su još pustolovniji nego što im se inače pripisuje”

Pitchfork: “Ovaj album je jedan od bendovih najkonzistentnijih i najobjedinjenijih radova”

Consequence Of Sound: “‘Everyday Life’ kombinira magiju ‘starog’ Coldplaya s hitovima koji su ih držali na vrhu tako dugo vremena. I to funkcionira”

Stereogum: “Ako je ovo početak nove ere za bend onda su nastavili dobrim putem, s pjesmama koje ih prikazuju na najbolji način”

Rolling Stone: “Lako slušljivi rock kraljevi produbili su svoju politiku i zvuk na ovom potpuno uvjerljivom LP-u”

Entertainment Weekly: “Dok ‘Everyday Life’ obiluje razmišljanjima o modernom životu, on također sadrži i mnoštvo pop momenata s kojim su Coldplay postali jedni od najpouzdanijih arena izvođača 21. stoljeća.”

AllMusic: “Coldplay su s ‘Everyday Life’ postali još veći, upijajući arome diljem svijeta sa svojim najpopustljivijim i možda najdirljivijim albumom dosad.”

53-minutno osmo studijsko izdanje, čiji prvi dio nosi naziv “Sunrise”, a drugi dio “Sunset” objavljeno je 22. studenog putem etiketa Parlophone / Atlantic na CD-u, vinilu, kaseti i u digitalnom obliku.

Nakon što su prošloga tjedna uživo u Jordanu premijerno predstavili novi album, stigla je i najnovija video snimka nastupa u londskom Natural History Museum.