Podijeli objavu

Ovogodišnja Kulturaljka održat će se 20. travnja u prostoru tzv. šibenskog Importannea što je u ovom trenutku vjerojatno jedini natkriveni prostor u gradu koji adekvatno može udomiti rock and roll manifestaciju takve veličine, a da zadrži onu pravu rockersku atmosferu i štimung!

Zbog požara u kojem je nedavno do temelja izgorio Hangar u bivšoj vojarni Bribirskih knezova, Kulturaljka je nakon pet godina u tom prostoru bila prisiljena tražiti novi dom. Zahvaljujući susretljivosti Grada Šibenika, našla ga je u devastiranom pothodniku u centru grada prozvanom Importanne jer su tamo trebali biti dućani, ali prostor nikada nije poslužio toj svrsi.

Kako je tamo u nekoliko navrata održan festival elektroničke glazbe NOX, prostor ima glazbenu tradiciju i popularan je među publikom pa se očekuje da će ovogodišnja Kulturaljka u pothodniku biti istinska fešta rock and rolla.

Osim što se nalazi u centru Šibenika, publiku će obradovati što novi dom Kulturaljke ima dosta mjesta za parking te što se nalazi pokraj autobusnog i željezničkog kolodvora pa će mnogobrojna publika koja dolazi iz cijele Hrvatske lako moći doći do te lokacije.

Nalaženje prostora koji će adekvatno zamijeniti izgorjeli Hangar ove je godine bio poseban izazov i zbog gostovanja inozemnog headlinera Kultur Shock kojem je nastup na Kulturaljci šećer na kraju velike europske turneje na kojoj se Šibenik našao među najvećim glazbenim metropolama starog kontinenta!

Kulturaljka je tako sada sigurna u novom prostoru gdje će na najbolji mogući način moći ugostiti sve svoje izvođače i mnogobrojnu publiku iz cijele Hrvatske, regije i inozemstva. Potražnja za ulaznicama koje se u pretprodaji prodaju za 80 kuna je velika, a možete ih nabaviti u šibebskim kafićima Baldekin, Bono i Azimut, u splitskom Circusu i zadarskom Indie baru, te preko Entrio online sustava.

Dobrodošli u Šibenik na deveto izdanje Kulturaljke! Zabavit ćemo se kao nikada.