Podijeli objavu

Ljubitelje klasične glazbe očekuje dobro ugođena večer na samom početku tjedna. Jedanaesto izdanje festivala „Musica Appassionata“ dovodi jednog od najuspješnijih hrvatskih pijanista mlade generacije – Aljošu Jurinića – na pozornicu Tvrđave Barone, 6. kolovoza, s početkom od 21 sat.

Svoj najveći uspjeh Jurinić je ostvario pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom gradu Zwickauu. Prvi je pijanist iz Hrvatske i ovog dijela svijeta koji se uspio plasirati u finale, među desetero najboljih, na najvećem i najprestižnijem međunarodnom pijanističkom natjecanju Fryderyk Chopin, održanog 2015. u Varšavi, dok je samo godinu dana nakon, postao i laureat na pijanističkom Natjecanju Kraljice Elizabete u Belgiji.

Dobitnik je svih vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj, od kojih se ističu Mladi glazbenik godine po izboru Zagrebačke filharmonije (2012.) i godišnja nagrada .Ivo Vuljević (2010.), koja se dodjeljuje za najbolje ostvarenje mladih glazbenika.

Nastupao je, solistički i u pratnji orkestra, na brojnim domaćim i inozemnim pozornicama, a solo recital na tvrđavi bit će njegov premijerni nastup u Šibeniku. Ovaj glazbeni junak našeg doba publici će se predstaviti kroz djela C. Debussyja, L. van Beethovena i F. Chopina.

„Uvijek pazimo na to da program bude kvalitetan, raznolik, intrigantan i zanimljiv za publiku. Nadam se da će tako biti i ove godine i da će odaziv publike biti dobar, kao što je to, uostalom, bilo i prijašnjih godina“ – zaključila je mezzosopranistica Nera Gojanović, ujedno i voditeljica festivala.

Ulaznice za ovu dobro ugođenu večer dostupne su po cijeni od 70 kn na već dobro znanim prodajnim mjestima tvrđava – blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone te City Pointu šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1) gdje članove Kluba prijatelja očekuje popust od 10% pri kupnji ulaznica. Isto vrijedi i za plaćanje ulaznice Mastercard i Maestro karticom.