Nostalgija zvuka 80-ih: Maraya predstavlja novi singl i videospot “U magli”

by lis 10, 2023Domaća glazba, Vijesti

Mlada zagrebačka autorica i izvođačica Maraya nedavno je objavila zamijećeni feel-good soundtrack ljeta – pjesmu “Panamera”, a sada svoj rad nastavlja predstavljati i novim singlom. U suradnji s istaknutim reperom Shinom iz dua 30zona objavljuje duet “U magli” koji evocira nostalgiju retro zvuka 80-ih.

Oduvijek sam imala želju stvoriti pjesmu koja u sebi ima retro zvuk, i istovremeno budi nostalgiju, sreću, žar i melankoliju” otkriva Maraya te nadodaje kako su 80-e inspirirale i prateći videospot: “Inspiraciju za spot smo pronašli u filmu “Flashdance”, koji mi je i muzički i vizualno jako drag“.

Ovom pjesmom Maraya najavljuje i svoj prvi samostalni nastup – u petak, 27. listopada stat će na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture, gdje će nastupiti kao gošća hip-hop dvojcu 30zona te premijerno uživo predstaviti novu pjesmu. “Izvest ću nekoliko pjesama, što će biti sasvim dovoljno da se po prvi put predstavim publici na ovaj način“, ističe.

Tekst i glazbu za novi singl potpisuje Maraya zajedno sa Shinom, dok je za produkciju zaslužan Senad Smajlović – Seni (Studio ALL IN), koji je s njom kreirao i ljetni hit-singl “Panamera”. Prateći videospot redateljski potpisuje Luka Križanac.

Kao glazbenica, Maraya je dio iskustva u svom dosadašnjem glazbenom putovanju stekla i u inozemstvu. Nakon što je s nepunih 20 godina preselila u Beč radi studija Transkulturalne komunikacije, po njegovom završetku austrijsku adresu mijenja za onom britanskom. Seli u London i upisuje London Sound Academy, dvogodišnju glazbenu akademiju na kojoj usavršava glazbenu produkciju i DJ-ing.

Po povratku u Zagreb, u potpunosti se okreće svom autorskom radu, koji će uskoro predstaviti i u obliku EP izdanja: “Upravo smo u fazi završetka mog prvog EP-a, koji ću objaviti u prvoj polovici studenog, kroz koji ću predstaviti sebe kroz više različitih žanrova“.

Novi singl “U magli” ft. Shin jedna je od pjesama koja će se naći na tom izdanju. Pjesma je od 10. listopada dostupna u digitalnoj sferi i radijskom eteru, u izdanju diskografske kuće yem.