Nord promovira Play Restart u zagrebačkom KSET-u

by lis 4, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Riječki alter rock sastav Nord održat će svoju zagrebačku promociju albuma prvijenca Play Restart 5.10. u zagrebačkom KSET-u, a uz njih predstavit će nam se i vrlo zanimljivi akteri hrvatske alternativne glazbene scene – Diyala & Yesh te Barbara Munjas iz porečkih Barbara.

Tri nastupa na prvi pogled različitih, a opet svjetonazorski srodnih glazbenih svjetova učinit će ovaj četvrtak vrlo zanimljivim za sve koji se, namjerno ili slučajno, nađu te večeri u KSET-u.

Nordov album prvijenac Play Restart izašao je 21.4. pod okriljem Geenger Recordsa, a radi se o alternativno/eksperimentalnoj rock skupini s riječkom adresom, osnovane u listopadu 2013. godine. Bend čine Mihael Prosen na poziciji vokala i bass gitare (poznat i kao bivši pjevač hrvatskog metal prvoligaša Father), Tino Margan na bubnjevima, te gitaristički duo Vedran Vučković (poznat kao gitarist kultnog Unlogic Skilla) i Ivan Jović (Antitodor, Mortal Divinity), “pojačanje” koje je Nord pronašao u Puli.

Faith No More, Tool, Soundgarden, Massive Attack, Depeche Mode i David Bowie samo su neki od glazbenika koji inspiriraju ekipu iz Norda, čiji je zvuk mješavina mračnog teksturalnog ambijenta, masivnih gitarskih riffova i emocionalnih tekstova s osobnim osjećajem. Osim niza domaćih nastupa, Nord je nastupao i u Rumunjskoj, Srbiji i BiH, gdje je u velikoj konkurenciji bio i pobjednik banjalučkog Demofesta te tako ostvario značajan uspjeh za bend koji je tada postojao tek nekoliko mjeseci.

Do sada su kroz videospotove predstavili 4 singla, a cijeli album, ali i par novih pjesama predstavit će nam na zagrebačkom nastupu za koji spremaju i poseban vizualno svjetlosni doživljaj.

Diyala je sada već kultna hrvatska eksperimetalna MC-hip hop vokalistica, a sigurni smo i jedna od budućih zvijezda svjetske urbane glazbene scene. Dio svog djetinjstva i mladosti provela je u New Yorku gdje je otkrila ljubav prema hip-hop glazbi. Mračna, surova i duboka, Diyala ruši sve granice prilikom stvaranja svog glazbenog stila i zvuka, što nije čudno kada se zna da veliki utjecaj na njezinu glazbu imaju i alternativni rock sastavi kao što su Tool, Marylin Manson ili pak Slipknot.

Diyalin prvi album “Rapstract” izašao je 2009.g. a iste godine osvojila je nagradu “Zlatna koogla” u kategoriji “Najbolja izvođačica godine”. Svoj drugi album “D.I.Y.” objavila je sama na SoundCloud-u 2011.g., a također je požnjeo dobre kritike te je prepun dobrih glazbenih suradnji.

Posljednjih par godina intenzivno surađuje s DJ Yeshom, što je rezultiralo dugoočekivanim trećim albumom “World Raw 3”. Producent albuma je Masturbeator. Album kao i istoimeni spot izlaze ove jeseni, a nekoliko pjesama s novog albuma moći ćete čuti upravo u četvrtak u Ksetu.

Barbara Munjas je glazbenica poznata po svom djelovanju u bendu Barbari, a svojevremeno je bila i dio istarske glazbene skupine Gustafi.

Ovom će prilikom izvesti presjek pjesama koje su nastajale u posljednjih pet godina u varijanti “Flesh and Bones”, sirove i ogoljene. Barbara trenutno, s Alenom Bernobićem i Markom Kalčićem, kreće u novom smjeru pod nazivom Barbara Munjas Calligraphy i uskoro kreću na turneju s novim autorskim materijalom.

Ulaznice će se moći kupiti u pretprodaji u KSET-u (od 29.9.) i Dirty Old Shopu po cijeni od 25 kn, a na dan koncerta će biti potrebno izdvojiti 35 kn. Ulaz se otvara u 20h, a detalji o satnici i početku pretprodaje bit će objavljeni na Facebook eventu.​