Podijeli objavu

Exposure Music Festival i ove će godine tijekom dva dana trajanja festivala, 15. i 16. lipnja, na prekrasnom Ranchu Kurilovec u Velikoj Gorici ugostiti ponajbolje od poetskih i glazbenih trenutaka hrvatske i svjetske kantautorske scene.

Uz predstavljanje svjetskih kantautora, novosti ovogodišnjeg izdanja su projekcije glazbenih dokumentarnih filmova te dnevna druženja i after party na velikoj pozornici koja će ugostiti sjajna glazbena imena – sastave Nola i Lika Kolorado!

Pulski sastav Nola ove godine obilježava dvadeset pet godina glazbene čarolije i jedinstvenog, prepoznatljivog opusa kojim je bend od svog prvog dana uljepšavao domaću glazbenu scenu i radijski eter. Tim povodom u travnju je objavljena kompilacija naslova Nola – “25” kojom imamo priliku uroniti u retrospektivu dvadeset pet sjajnih godina glazbenog stvaranja ovog pulskog sastava. Na pozornicu Exposure Music Festivala Nola nam donosi autorski mozaik s glazbom iznad oblaka i nogama čvrsto na zemlji, a brojni dragulji poput pjesama „Dio tebe”, „Iznad oblaka” i „Moj svijet”, godinama se nalaze u Top 40 najemitiranijih pjesama.

Lika Kolorado, zagrebačka indie rock četvorka koja se tijekom prošle godine uz titulu najboljeg mladog benda Ha|Ge|eF-a proslavila i energičnim nastupima na svim relevantnim pozornicama u Hrvatskoj, početkom godine zasjala je svojim fantastičnim debitantskim studijskim izdanjem. Album ”Smiješ zaurlat” osvojio je i publiku i glazbenu kritiku koja mu jednostavno ne nalazi manu i stavlja ga uz bok najboljim izdanjima Ramireza, PipsChip&Videoclipsa, pa i svjetskih velikana poput Editorsa i The Nationala.

Uz Nolu i Liku Kolorado, u dnevnom programu predstavit će se i škotski kantautor s austrijskom adresom, Stuartt Neville, beogradski duo Krasimir Purvanov i Lilly Drumeva te velikogorička trojka Alive koja na festival donosi fuziju najbolje zvučne scenografije elektronske i indie rock glazbe s hipnotizirajućim vokalom. Da zabava potraje dugo u noć pobrinut će se DJ set Music-Box portala.

Najveći europski kantautorski open-air festival daleko je od običnog festivala – od milja nazvan Muzički Stonehenge, zbog interaktivnog karaktera izlaganja kantautora pruža i glazbenicima i publici autentično iskustvo u kojem se slušatelj nalazi u središtu kruga koji čini osam pozornica. Na šestom izdanju festivala nastupit će Anita Šunjić (BIH), Dave Mckendry (IRE), James Walker (UK), Anne Marie (SRB), ČudnoReĐe (HR), Astor Lajka (SRB), Speaking silences (DE), Krasimir Purvanov (BG), Mateja Škelja (HR), Dan Zelisko (ES), Lilly Drumeva (BG), Dominik Kukić (HR), Sabina Vostner (SLO), Coolio Jack (HR), Doug Andrews (USA) i Graeme Mark (IRE).

Exposure Music Festival je kroz međunarodnu suradnju postao centralno mjesto povezivanja i upoznavnja organizatora i glazbenika sa svih strana svijeta koje je Veliku Goricu upisalo na glazbenu kartu svijeta. Uz edukativne glazbene radionice, panele i predavanja raznih tematika, novosti ove godine su projekcije glazbenih dokumentarnih filmova pa će tako u filmskom programu biti predstavljen redateljski debi glumca Caseyja Afflecka “Još sam tu: Izgubljene godine Joaquina Phoenixa”, nevjerojatan prikaz turbulentnih godina u životu međunarodno poznatog i za Oscara nominiranog glumca Joaquina Phoenixa koji se želi okušati u glazbi, “Journey to Jah”, film o potrazi glazbenika za autentičnošću daleko od zapadnjačkih potrošačkih društava u zemlji rastafarijanstva i reggae glazbe, Jamajci, te “Marley”, prvi službeni odobreni biografski film o životu, nasljedstvu i globalnom utjecaju legende, jednog od najutjecajnijih pjevača, tekstopisaca, glazbenika i aktivista u povijesti.

Uz besplatan ulaz na festivalski program posjetiteljima je osiguran i besplatan kamp kako bi maksimalno uživali u ovom autentičnom glazbenom iskustvu.