Podijeli objavu

Objavljen krajem prošle godine za Croatia Records, album “Nocturno” pop rock velikana Crvene jabuke zasjeo je na prvo mjesto najprodavanijih albuma u Hrvatskoj.

Album je najavljen hitovima “Čuj to” i “Berlin”, a novi hit “Grade moj” ne silazi s top lista, uključujući i HR top 40.

Dvadeseti album legendarnog, jednog od najdugovječnijih i diskografsko najaktivnijih bendova, sastoji se od 15 pjesama ispunjenih čistim emocijama, ljudskim, ali i onima prema rodnom gradu Crvene jabuke, Sarajevu. Žera i glazbenici okupljeni oko njega napravili su savršeni spoj njihovih prepoznatljivih balada, ali i pjesama s nešto žešćim riffovima.

Album će uskoro biti objavljen i na vinilu, a ono što će krasiti ovo izdanje jesu naslovnice svih albuma Crvene jabuke koje je radio njihov prijatelj i dugogodišnji suradnik, vrhunski grafički dizajner Davor Papić kojemu su posvetili i naslovnicu albuma.

Crvena jabuka je i jedan od koncertno najaktivnijih bendova naših prostora, a sljedećih tjedana put će ih odvesti daleko od Hrvatske. 23. veljače nastupaju u austrijskom Stadtsaalu s Divljim jagodama, 1. ožujka su u Beču, 9.3. u nizozemskom Geleenu, 12. i 13.3. u irskom Corku i Dublinu, a dan kasnije u Londonu. Engleski nastup dolazi 16 godina nakon rasprodanog koncerta u legendarnoj Astoriji. Ne sumnjamo kako će i ovi nastupi doživjeti isti status.