Noć vinila u Šibeniku

by stu 22, 2017Domaća glazba, Strana glazba, Vijesti

Dalmatinski otac techna, Pero Fullhouse, specijalno će za publiku SunX Bara u subotu 25. studenog svirati house, a da izazov bude veći, pridružit će mu se EdyC i Santiago Batacosta, najutjecajniji predstavnici šibenskog tvrdog techno zvuka.

Novootvoreni klub smješten na čuvenoj cesti D-58 prema Splitu namjerava lokalnu glazbenu scenu obogatiti onim što joj godinama kronično nedostaje, a to je kvalitetna house glazba.

Ulaznice se prodaju u klubu po cijeni od 30 kuna.

U finom klupskom ambijentu s profesionalnom uslugom, na svoje će doći svi oni koji žele čuti kvalitetniji sound od onoga što nudi većina mjesta za večernje izlaske. Uhu ugodnom elektronikom stvorenom za ples, SunX Bar će svojim house večerima obogatiti ponudu noćnog života u Šibeniku, a kako će se u tome snaći osnivač splitskog Moondance Festivala i njegovi prijatelji iz Decoded Recordsa, doznat ćemo u subotu.

Momci su odlučili na tu jednu noć zaboraviti na svoj matični tvrdi sound i samo za publiku SunX Bara uploviti u nešto mirnije vode, svirajući na staroj dobroj plastici.

Program počinje od 22,00 sata.

Dakle, novootvoreni šibenski ‘House on the road’ u subotu premijerno organizira vinyl nihgt u režiji žestokih momaka koji će se te noći transformirati u promotore dobrog starog house zvuka. Nipošto to nemojte propustiti!

PERO FULLHOUSE

Pero Fullhouse je poznati hrvatski DJ, promotor, diskograf i veliki zaljubljenik u glazbu kojem tepaju da je otac dalmatinske elektronske scene začete ranih devedesetih godina prošlog stoljeća.

Od početaka je prisutan na šibenskoj rivijeri gdje je publika već toj u najranijoj fazi prigrlila novi zvuk, a Pero Fullhouse bio jedan od prvih promotora i organizatora odličnih partya o kojima se priča i danas.

Tijekom četvrt stoljeća bavljenja glazbom odradio je više od 1.500 nastupa diljem regije i svirao na svim važnijim festivalima na starom kontinentu. Vlasnik je etikete Moondance records i osnivač nadaleko poznatog ljetnog festivala Moondance.

Ove godine oprostio se od projekta Omega Ritam na kojem je radio punih 20 godina i preuzeo novi identitet – Skeptik, uz mračniji pristup glazbi i mnogo eksperimentiranja.

SANTIAGO BATACOSTA

Santiago Batacosta jedan je od najzanimljivijih techno predstavnika nove generacije šibenske elektronske scene i posljednje ime koje se pridružilo etiketi Decoded Record. Njegova ‘Kantineta’ nalazi se na upravo objavljenoj kompilaciji ’10 godina Decoded Recordsa’, na kojoj je desetljeće intenzivnog rada prezentiralo ukupno 18 jakih izvođača.

Pravim imenom Ante Dugopoljac, taj je DJ ove godine u kategoriji najboljeg techno izvođača nominiran za nagradu Ambasador koju drugu godinu za redom dodjeljuje KlubskaScena. ‘Tehnički je sjajno potkovan i neizostavni je dio naše etikete već dvije godine’, hvali kolegu vlasnik Decoded Recordsa Edin Cipurković alias EdyC.

EDYC

Njega šibenskoj publici ne treba puno predstavljati jer EdyC već deset godina organizira i promovira sve ono najbolje što lokalna techno scena nudi. Kontinuirani rad, konstanta i profesionalni odnos s izvođačima i vlasnicima klubova, odlika su tog vlasnika Decoded Recordsa, prve digitalne etikete osnovane u Hrvatskoj.

EdyC ujedno je i vlasnik prve techno obrtnice u državi, organizator masovno posjećenih evenata kao što su Project Vojarna i Primo Beats, a kada do kraja godine budete plesali na partyima diljem šibenske rivijere, budite sigurni da upravo on ima prste u organizaciji tih happeninga. Edy C je, također, stalni dio tima koji stoji iza RatCat promocije.