Home Vijesti Domaća glazba ‘Nisam impresioniran’ novi je singl dua PTSP

‘Nisam impresioniran’ novi je singl dua PTSP

0
‘Nisam impresioniran’ novi je singl dua PTSP

‘Nisam impresioniran’ nova je pjesma dua PTSP, koja je prije nekoliko dana dobila i spot pod redateljskom palicom Tomislava Dugandžića. Prijatelje Davora Bursaća ‘Sintaga’ i Niku Belamarića ‘Typicala’ još je više povezala glazba, a kako kažu nazvali su se PTSP jer su se svakodnevno ‘traumatizirali’ glazbom – piše sibenskiportal.rtl.hr

– Prije 11 godina doselio sam se u Šibenik gdje sam upoznao Niku. Imali smo iste interese, pa smo počeli zajedno snimati pjesme. Nakon nekog vremena shvatili smo da to radimo gotovo svakodnevno, pa smo odlučili staviti neko naše ime uz te pjesme. Vjerojatno smo smatrali da imamo bolesne pjesme i rado smo se ‘traumatizirali’ glazbom pa smo se nazvali PTSP. Naziv sadržava inicijale (Typical i Sintag), međutim skraćenica mi je bila dovoljno nebitna da zaboravim koje riječi smo skratili. I dalje smatram da je važnije ono što radimo od toga kako ćemo se potpisati – počinje Davor.

Kako kažu dečki, mnoge su im pjesme na početku bile loše ili nedovršene, a neke je čak i ‘pregazilo vrijeme’. Ipak, ‘Nisam impresioniran’ je jedna od stotinu pjesama, no dečki su je ocijenili dovoljno kvalitetnom te su je odlučili pustiti.

– Tomislav je napravio video, a prethodno je napravio i spot za pjesmu ‘Ovo nije moj grad’. Uz Tomislava, u spotu je sudjelovao i Tomislav Čičin Karlov. S njima se i inače družimo, ali i dijelimo ideje – pojašnjavaju dečki.

Niko je napravio glazbu koja je Davora natjerala na pisanje pjesme. Nakon nekoliko dana, sve se posložilo. Veliki dio pjesme je odrepan, a za pola sata napisan je i otpjevan refren.

– Tomislav se složio da trebamo raditi video za tu pjesmu, ali to smo odgađali pod pritiskom raznih obaveza. U međuvremenu smo se dosjetili kako bi Tomislav Čičin Karlov gitarom mogao začiniti pjesmu. Sasvim slučajno je nastala ova akustična verzija za koju smo snimili video, a ‘prava’ pjesma i ‘pravi’ video su trenutno na čekanju – kažu.

Motivacija dolazi sa svih strana, a kako kažu, svakako je prisutna ovisnost o glazbi i iskrazivanju kreativnosti. Ipak, Davor ističe kako je Niko zadnjih nekoliko godina aktivniji u stvaranju glazbe, a on se priključi kad god stigne. Misao vodilja pjesme je – ne morate se svima svidjeti.

– Na kavi smo prokomentirali kako neki ljudi imaju potrebu impresionirati sve oko sebe, biti ljepši, bogatiji, uspješniji i slično. U prvom i drugom stihu ove pjesme sam u ulozi osobe koja želi impresionirati, dok je u refrenu prenesena glavna misao pjesme – ne mora se svakoga dojmiti kakvim se netko prezentira, čovjek može biti (ne)zadovoljan svojim životom bez usporedbe s drugima – kaže Davor.

Posebnih planova za budućnost nemaju, jer su im se svi planovi izjalovili. No ipak, neki su im se i iznenada ostvarili,

– Stoga, i dalje želimo raditi glazbu, a ne mogu reći ništa konkretnije. Samo se želim zahvaliti svima koji su barem malo impresionirani ovom pjesmom – zaključuje Davor.

PTSP pratite i na njihovom Facebook profilu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here