Nina Kraljić nagrađena na ovogodišnjem Slavjanskom bazaru u Bjelorusiji

by srp 25, 2017Domaća glazba, Vijesti

U bjeloruskom gradu Vitebsk održava se jedno od zamijećenih pjevačkih natjecanja za mlade i talentirane glazbenike – Slavianski Bazaar odnosno punog naziva Međunarodni festival umjetnosti Slavjanski bazar u Vitebsku.

Ove je godine Natjecanje održano 15. i 16. srpnja, a među nagrađenima je i talentirana glazbenica Nina Kraljić, koja je svojim izvanrednim nastupom oduševila publiku, kao i Ministarstvo kulture Republike Bjelorusije – naime, nagrađena je “Slavenska nada” priznanjem, koje se dodjeljuje pod pokroviteljstvom bjeloruske Vlade i predsjednika Aleksandra Lukašenka, a priznanje je Nini u završnoj večeri uručio bjeloruski Ministar kulture!

Nina se posebno istaknula izvedbom pjesme “Zaljuljali smo svijet”, koju je izvela u pratnji Bjeloruskog nacionalnog koncertnog orkestra! Ovime je Nina otvorila novo poglavlje u svom predstavljanju u inozemstvu te širenju hrvatske glazbe izvan njenih granica.

Slavjanski bazar ima dugogodišnju tradiciju te se smatra jednim od kvalitetnih europskih glazbenih natjecanja. Prethodnih godina, svojim nastupom – te pobjedom – istaknuli su se Toše Proeski, Damir Kedžo, Željko Joksimović…

Dio ove glazbene avanture, fanovi su mogli pratiti i putem Nininih društvenih mreža – tako je na Instagramu objavila i fotografiju s nagradom, koja je našla posebno mjesto u njenom domu.

Podsjećamo, Nina Kraljić nedavno je sa svog debitantskog albuma “Samo” kao novi singl predstavila pjesmu “Vir”, zajedno s pratećim videospotom. Pjesma je djelo autorskog tandema – Ines Prajo i Arjane Kunštek, za produkciju je zaslužan Tihomir Preradović, dok video redateljski potpisuje Krešimir Čizmek:

Foto: fest-sbv.by