Nina Kraljić na MIKK-u s pjesmom “Se do kad je sveta”

by svi 29, 2019Domaća glazba, Festivali, Nova izdanja, Vijesti

Jedinstvena Nina Kraljić iza sebe već ima respektabilnu karijeru, a pomno biranim skladbama te osebujnim stilom uzastopno plijeni pozornost glazbenog svijeta.

Svakako će jedan novi korak i izazov biti nastup na ovogodišnjem festivalu Melodije Istre i Kvarnera, jedinom putujećem i jednom od najstarijih festivala u Hrvatskoj. Ove godine festival će ugostiti šest gradova domaćina, a veliko finale održat će se na prekrasnoj opatijskoj Ljetnoj pozornici 22. lipnja.

Nina će nastupom na MIK-u debitirati, a izvodit će posebnu, upečatljivu i moćnu skladbu “Se do kad je sveta”, čiji su autori Saša Markovski (glazbenik, autor i producent te član banda Urban&4) koji potpisuje glazbu, aranžman i produkciju te Vjekoslav Alilović autor teksta. “Se do kad je sveta” skladba je posebne atmosfere i ljubavne tematike, a otpjevana je na čakavskom dijalektu u kojem se Nina vrhunski snalazi i svojom izvedbom prenosi emociju na slušatelja.

“Pjesma za ovogodišnji MIK apsolutno je čarobna! Hvala autoru teksta Vjekoslavu Aliloviću, autoru glazbe Saši Markovskom iz Urban&4 i naravno hvala gospodinu Andreju Baši na prilici i povjerenju. Veliki je bio izazov pjevati prvi puta na čakavštini i ponosna sam što mi se sve više pruža prilika da pjevam na dijalektima jer imaju poseban izričaj”, izjavila je Nina Kraljić.