Naslovnica Vijesti Domaća glazba Nikolina Tomljanović i Ivan Županović s duetom “Moja je nada sad sve”...

Nikolina Tomljanović i Ivan Županović s duetom “Moja je nada sad sve” na 23. Večerima dalmatinske šansone

Podijeli objavu

“Moja je nada sad sve” duet je kojeg će na 23. Večerima dalmatinske šansone predstaviti Nikolina Tomljanović i Ivan Županović. Novi singl njihova je druga suradnja, a prvi put zajedno su otpjevali odličan rockabilly duet, obradu pjesme “Nije vrime sve izličilo” koja je dijelom Nikolininog prvijenca “Put po mom” (Dallas, 2018.).

Još jedna suradnja obilježava ovu festivalsku pjesmu. Naime, Nikolinin suprug Jakob Patekar autor je teksta, a njegove ljubavne riječi Nikolina je već otpjevala u pjesmama “Budi tu” i “Pokloni mi zagrljaj”.

Slovenski producent Damjan Pančur autor je glazbe, a priču su zaokružii vrsni riječki glazbenici Zvjezdan Ružić na klaviru, Sebastian Mavrić violini, Alen Tibljaš bubnjevima i Neno Belan gitari i basu. Neno, kao Nikolinin dugogodišnji suradnik i prijatelj, i ovaj put potpisuje aranžman i produkciju.

“Moja je nada sad sve” pjesma je koja nastoji prenijeti sentiment nerazriješenog odlaska, kad ostavljena osoba ne zna ili ne želi znati da je kraj došao i stoga joj ne preostaje ništa nego nadati se da će se voljena osoba vratiti, da je nije zaboravila. I koliko god je čekanje bolno, bolnija bi bila spoznaja da se voljena osoba neće vratiti i stoga ostavljena vapi za starom ljubavlju.

Pjesma je djelomice inspirirana čekanjem žena pomoraca diljem hrvatske obale, pogotovo u prošlosti kada nije bilo jednostavnih načina javiti se kući da je sve u redu
“Sretan sam zbog još jedne suradnje s Nikolinom koju izrazito cijenim kao pjevačicu i s kojom me i privatno veže iskreno prijateljstvo. Mislim da nam je ova emotivna country pop pjesma sjajno legla jer smo i sami prilično slični – emotivni i temperamentni.” – kaže Ivan.

Oboje izvođači specifičnih i prepoznatljivih glasova i vokalnog izražaja, Nikolina i Ivan svojim izvedbama prenose duboke emocije o kojima pjesma govori pa će i nastup uživo sasvim sigurno biti posebno iskustvo. Pozornica Šibenskog festivala nije im nepoznata, a prošle je godine u Nikolinine ruke otišao i šansonjer za najizvođeniju pjesmu festivala 2018. za pjesmu “Daleko” (Damir Bačić – Uršula Tolj).