Podijeli objavu

Nakon što su se zadnjim singlom “Zvijezde” uvukli pod kožu svim ljubiteljima drukčijeg zvuka, Nezahvalnici su u svojoj kreativnoj radionici stvorili pjesmu i spot koji zorno prikazuju situaciju kroz koju danas prolazimo.

“Odlučili smo se za ovu pjesmu jer se, iako je napisana prije više od dvije godine, njene riječi gotovo proročki mogu povezati s današnjom situacijom kad mnogima od nas u ono rijetko vrijeme kad možemo biti među ljudima koji su nam dragi, higijenske maske prekrivaju ono najljepše – osmijeh”, komentirali su dečki.

Od njihovog posljednjeg singla prošlo je godinu dana i smatraju kako je pravo vrijeme za novu pjesmu i spot.

“Stvari su se u međuvremenu zakomplicirale kako u cijelom svijetu tako i u Hrvatskoj, pa smo tako i mi bili prisiljeni snimati pjesmu i spot u vremenu kada je virus bio u najvećem intenzitetu…”, dodali su. Iako u drukčijim uvjetima, uspjelo im je koordinirati sve sudionike i napraviti jako dobru priču.

Teo Aničić i Siniša Matešić su, kao Nezahvalnici u pomoć pozvali nekoliko prijatelja i kolega glazbenika kojima popis suradnika i životopis govori sam za sebe. Mario Rašić, basist, osim što je član pratećih sastava nekih od najdražih HR glazbenika, također je i autor svog etno-jazz projekta Balkan Zoo Ensemble, te je aranžer i producent recentnog albuma Majki. Pridružio im se i Danko Krznarić, klavirist i orguljaš koji je pratio previše imena da bi ih nabrajali, pa ćemo spomenuti samo posljednju suradnju na solo albumu Mile Kekina. Osim njih, u stvaranju novog singla im je pomogao i Berko Muratović, bubnjar jednog od omiljenih pop bendova na ovim prostorima, Jinx, te producent ili koproducent brojnih drugih hrvatskih pop albuma i izvođača. Berko je ujedno i asistirao pri miksanju, te napravio mastering pjesme.

S obzirom na uvjete u kojima se nalazimo, bilo je gotovo nemoguće snimiti “normalan” spot pa su se dečki naprosto odlučili za “nenormalan.”

“Pozvali smo nekoliko prijatelja i pitali ih što rade kad su većinu vremena u kući, te ih zamolili da se pritom snime…Rezultat ćete vidjeti sami. Kada pomislim na sve to, itekako bi se moglo reći kako je Osmijeh plod zajedništva i prijateljstva, neobičnim vremenima usprkos, pa se moramo za to i zahvaliti svima koji su sudjelovali”, dodali su na samom kraju.

U međuvremenu su mjere opreza popustile te predlažemo da se polako, ali sigurno potrudimo vratiti “Osmijeh” opet na lice dok gledamo zanimljive kadrove koje su zabilježili svi koji su sudjelovali u stvaranju spota.