Nezaboravan koncert Parnog valjka objavljen kao dvostruki CD i Blue-ray

by lis 21, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Parni Valjak, najveći i najpopularniji hrvatski pop rock bend, 12. kolovoza 2016. godine prvi put u svojoj četrdesetogodišnjoj karijeri nastupio je u najimpozantnijem spomeniku antičkog graditeljstva, Areni Pula. Ova prvorazredna turistička atrakcija, čiji koncertni ugođaj rijetko koje mjesto može nadmašiti, bila je poprištem jednog od najljepših koncerata u karijeri Parnog Valjka – rock zvijezde su svirale pod zvijezdama!

Upečatljiva scenografija za koju je bila zadužena Promo logistika krasila je pulsku Arenu, a Eldrina vrhunska produkcija oduzimala je dah, stoga je Croatia Records, diskografska kuća kojoj Parni Valjak vjeruje, odlučila zabilježiti ovaj nezaboravni koncert i objaviti ga kao dvostruki CD i Blu-ray “Live in Pula”!

Vrhunac hrvatske glazbene produkcije

Ovo izdanje jedno je od najiščekivanijih ove godine i apsolutno će opravdati, ako ne i nadmašiti, sva očekivanja. Sjajne fotografije Ivana Pečeka, likovno oblikovanje dvojca Kazinoti & Komenda i sve to pod budnim okom urednice izdanja i producentice snimanja Nikoline Mazalin značilo je samo jedno – Parni Valjak u sastavu Aki Rahimovski, Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić Brk, Berislav Blažević Bero i Dado Marinković dobio je izdanje koje predstavlja novi vrhunac hrvatske glazbene produkcije! Parni Valjak jedan je od onih bendova koji su nabolje mijenjali glazbu na ovim prostorima, bili pokretač čitavog vala pop i rock grupa i isporučili nisku hitova koji će zlatnim slovima biti upisani u povijest hrvatske diskografije. No, Parni Valjak tu ne staje; oni stvaraju i dalje nove pjesme jer njihova publika to zaslužuje!

Četrdeset godina karijere

Četrdeset godina karijere obilježili su na najbolji mogući način, serijom “2 u 1 (akustika + elektrika)” koncerata čiji je vrhunac bio upravo u Puli! Rasprodana Arena, velebna i ovakvog benda dostojna produkcija, rijetko viđena sinergija benda i publike kroz svih 29 pjesama otpjevanih u jedan glas užitak su za sve ljubitelje ovog legendarnog benda, a i one koji žele uživati u jednom od najboljih audio i video koncertnih zapisa. Svatko tko je svjedočio koncertu u Puli poželjet će ovo izdanje kao vrijednu memorabiliju, a i uvod u ono što predstoji: veliki koncert u zagrebačkoj Areni, 1. prosinca!

Pod menadžerskom palicom Dine Bahtijarevića (Baba production) i u režiji Marka Zeljkovića Zelje, Parni Valjak isporučio je live remek-djelo provevši vas u akustičnim i električnim aranžmanima kroz sve najbitnije momente svoje karijere, stare i nove hitove: “Sve još miriše na nju”, “Stranica dnevnika”, “Lutka za bal”, “Uhvati ritam”, “Jesen u meni”, “Ugasi me”, Ljubavna”, “Dođi”, “Za malo nježnosti”, “Samo ti (Norma Belle)”… Na izdanju se nalazi i bonus od pet pjesama izvedenih na koncertima u zagrebačkom Domu sportova 18. i 19. prosinca 2015. godine, kao i video spot za pjesmu “Opet se smijem” u režiji Hrvoja Zuanića!

Dvostruki CD i Blu-ray Parnog Valjka iz pulske Arene ulazi u povijest jer ne prolazi sve, zar ne? Nešto ostaje i za vječnost!