Neven Stipčić predstavio videospot za aktualni singl „Osjećaš li“!

by kol 8, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Nakon odličnog autorskog prvijenca, pjesme “Samo ti” koja je mladog Nevena Stipčića predstavila kao kvalitetnog pop funk glazbenika, u suradnji s izdavačkom kućom Universal Music Hrvatska ovaj izuzetan vokalist i autor predstavio je svoj drugi autorski singl, pjesmu “Osjećaš li”.

Video je snimljen u dvorani Domoljub Koprivnica, a dostupan je putem Nevenovog službenog YouTube/VEVO kanala.

Scenarij glazbenog spota napisao je svestrani umjetnik i glazbenik Ivan Grobenski, inače poznat po svom angažmanu u bendu Moskau. Grobenski na videospotu za “Osjećaš li” zajedno s Tomislavom Horvatinovićem potpisuje i režiju. Uz Nevena u glazbenom spotu pojavljuju se mladi glumci koprivničkog Ludens teatra, Nives Krmpotić i Fran Đurašin.

“Izuzetno je izazovno snimiti spot za pjesmu koja je plesna, a zapravo ima ozbiljan i pomalo apstraktan tekst. Upravo smo se zato odlučili poslužiti minimalnom scenskom rekvizitom i pomalo kazališnom režijom te zanimljivim vizualnim efektima u pokušaju da uhvatimo dinamiku pjesme. U tome su nam pomogli i mladi amaterski glumci u usponu koji su odlično odradili posao. Moram pohvaliti i Nevena koji je i sam prilikom snimanja odlično intervenirao u režiju. Snimanje je proteklo iznenađujuće glatko i mislim da imamo jedan vrlo zanimljiv i kvalitetan spot.” otkrio je Ivan Grobenski.

“Osjećaš li priča o ljudskoj potrebi da uvijek kraj sebe imamo osobu koja će nam biti oslonac, koja će nam uvijek biti blizu i pomoći da uspijemo kada drukčije gledamo na stvari. Tekst u trenucima djeluje mistično i odražava nezadovoljstvo trenutnim stanjem instantnosti umjetnosti i glazbe kao takve – i upravo zbog toga nisam htio snimiti klasični, isklišejizirani spot”, rekao je Neven.

Za produkciju je bila zadužena ekipa iz NEXUS produkcije – Tomislav Horvatinović (korežija, montaža), Nevenov menadžer Marko Horvat (DOP i izvršna produkcija) te Dorian Stipčić/frizerski studio KULT (frizura) te Laura Mjeda (MUA).